POSSESSION: “Exorkizein”

Καλώς τα παιδιά! Πριν 2 χρονάκια περίπου είχα κάνει κριτική το “1585 – 1646” (link) concept EP των Βέλγων και παρά την καλή εντύπωση που μου κάνανε αναρωτιόμουνα πως θα σταθούνε σε ολοκληρωμένη κυκλοφορία.

Η απάντηση είναι περίφημα. Περίπου τα ίδια μεν μουσικά, αλλά σαφώς βελτιωμένοι, με πιο δουλεμένα φωνητικά (και νέο τραγουδιστή), καλύτερα άτονα εφέ στις κιθάρες, και μια ελαφρώς πιο θρας διάθεση στο πρωτόλειο death/black τους, οι Possession είναι άριστο δείγμα του πώς να παίζεις κάτι επιτηδευμένα παλιομοδίτικο χωρίς να είσαι ηχητικά καρικατούρα.

Θεματολογικά  κλασσικά “Σατανάς φάση κι έτσι”, ασπρόμαυρο εξώφυλλο, κακό make up και τα συναφή, θα μπορούσε εύκολα η συνταγή να πάει λάθος αν δεν υπήρχε η φανερή γκαύλα και όρεξη που επιδεικνύουν και το γεγονός ότι δεν επαναπαύονται στην νοσταλγία αλλά όντως δουλεύουν τα κομμάτια τους.

Σίγουρα όχι δίσκος για όλους, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους άλλωστε, αλλά το “Exorkizein” είναι άριστο ντεμπούτο που δεν απογοητεύει καθόλου τις προσδοκίες των οπαδών της φάσης που γνώρισαν τους Βέλγους με τα EP τους και πιθανότατα να τους κερδίσει και μερικούς καινούργιους φίλους.

512

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.