SKAGS

INTERVIEW

Όπως προανέφερα και στο review του “Year 2200”, οι Skags μου κάνανε πάρα πολύ καλή εντύπωση καθώς είναι μια νεοσύστατη μπάντα η οποία έχει το μουσικό “θάρρος” να μας παρουσιάσει ένα Concept Album, με πολύ μεγάλη επιτυχία θα έλεγα καθώς όλα τα κομμάτια του δίσκου συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους καθηλώνοντας τον ακροατή. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν δεν μπορούσα να αφήσω ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να γνωρίσω και να συζητήσω με τους Χρήστο Αλεξανδρή και Σωτήρη Αγγελίδη, ντράμερ και μπασίστα αντίστοιχα, των Skags.

-Καλησπέρα, παιδιά! Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, πως ξεκίνησε η μπάντα;
Οι SKAGS ξεκίνησαν ως cover band γύρω στο 2017 παίζοντας σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 2019 πάρθηκε η απόφαση να ασχοληθούμε με δικό μας υλικό, καθώς υπήρχαν ήδη πολλές πρωτότυπες ιδέες. Καρπός αυτών των ιδεών ήταν το πρώτο άλμπουμ της μπάντας, το “Digital Cage of a Cursed Generation”.

-Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;
Όλα τα μέλη στους SKAGS προέρχονται από διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο. Τα ακούσματά μας κυμαίνονται από κλασική μουσική έως ακραίο metal, blues, τζαζ, progressive rock/metal, ακόμα και λαϊκό τραγούδι.
 
-Για ποιο λόγο αποφασίσατε να γράψετε concept album, αντί για ένα τυπικό άλμπουμ;
Γενικά είμαστε λάτρεις πολλών concept albums, όπως πχ το The Wall των Pink Floyd, το Operation:Mindcrime (Queensryche), και μας άρεσε η πρόκληση της αφήγησης μιας ιστορίας, ντυμένης με μελωδία. Είναι σαν να βλέπεις μια ταινία, που συνοδεύεται από ένα όμορφο soundtrack.

-Ποια ήταν η αφορμή για το concept του album;
Η ιδέα έπεσε από τον Σωτήρη, όταν μας ζήτησε να φανταστούμε πώς θα φανταζόμασταν την ζωή στον πλανήτη μας σε περίπου 200 χρόνια από σήμερα. Από την φαντασία και τις ιδέες του καθενός, προέκυψε μια ενιαία ιστορία, που μεταμορφώθηκε σε ολόκληρο άλμπουμ.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει πολλά νέα πράγματα απο εμάς!
16/2 – Κυκλοφορία του 3ου και τελευταίου μας single “Salvation for Few”
15/3 – Ψηφιακή κυκλοφορία του 2ου full album μας “Year 2200”
Επίσης έρχονται αριθμημένα συλλεκτικά βινύλια σε ένα φανταστικό artwork που έχει ετοιμάσει ο φίλος μας ο Δημήτρης (@corvo_dc) , καινούργια μπλουζάκια, giveaways Και πολλά άλλα. Ανυπομονούμε!

-Θα δούμε κάποιο live στο άμεσο μέλλον;
Πέμπτη 4/4 – Live Album Presentation στο Death Disco. Σημειώστε την ημερομηνία, More info TBA
Eυχαριστούμε για τον χρόνο σας. Θα τα πούμε στο Death Disco λοιπόν.

528

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.