SKAGS: “Year 2200”

ALBUM

Είδος : Alternative Rock
Εταιρεία : Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : TBA

Οι Skags είναι μία πενταμελής Alternative Rock μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2017 και ξεκίνησαν το μουσικό ταξίδι τους ως cover band όπου μετά από περίπου 2 χρόνια ξεκίνησαν να γράφουν την δική τους μουσική. Η μουσική τους αναφέρεται κατά κύριο λόγω στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, στην αποστασιοποίηση των ανθρώπων καθώς και στο πως η ανάπτυξη της ανθρωπότητας καταστρέφει τον πλανήτη. Κυκλοφόρησαν το 2020 το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Digital Cage of a Cursed Generation”, ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά και το δεύτερο με τίτλο Year 2200.

To “Year 2200” αποτελεί ένα concept album το οποίο διαδραματίζεται στην χρονιά 2200, όπου η ανθρωπότητα έχει καταστρέψει τη Γη με αποτέλεσμα να είναι αφιλόξενη πλέον για το είδος μας. Ξεκινάει με το ομώνυμο κομμάτι “Year 2200” και συνεχίζει με το “Extinction” το οποίο αποτελεί, κατά την γνώμη μου και το ομορφότερο κομμάτι του άλμπουμ. Ψυχεδελικά κιθαριστικά αρπίσματα, background μελωδίες στα πλήκτρα καθώς και υπέροχα φωνητικά κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου, γεγονός που μας αποδεικνύει πως η μπάντα έχει ξεκάθαρη μουσική ταυτότητα και ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Το άλμπουμ κλείνει με το “A New Home”, όπου οι SKAGS με την μουσική τους καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν σε ένα μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα ξεκινάει το ταξίδι της για ένα καλύτερο αύριο.

Το “Year 2200” πιστεύω πως είναι μία πάρα πολύ καλή δουλειά από πλευρά μουσικών ικανοτήτων καθώς και από την πλευρά του όλου Production.

Χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω νεοσύστατες ελληνικές μπάντες, όπως οι Skags, να παρουσιάζουν τόσο όμορφα αποτελέσματα καθώς επιβεβαιώνουν πως η χώρα μας μπορεί και παράγει ικανότατους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντίστοιχους καλλιτέχνες του εξωτερικού. Θα χαρώ πάρα πάρα πολύ να είμαι κάγκελο στο επόμενό τους Live.

Official Site: https://skagsband.wixsite.com/skags
Facebook: https://www.facebook.com/skagstheband/

365

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.