ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Empty Frame (05/06/14) Garden 4

Τους συνόδευαν πολλές καλές κουβέντες, όμως δεν μπόρεσε καμιά τους να περιγράψει δικαίως την καταπληκτική εμφάνιση των Empty Frame.

Με αφετηρία τους μεγάλους Beatles έπαιξαν με πάθος θυμίζοντας μου τους New York Rock Ensemble να παιζουν Χατζηδάκι και άλλοτε πιο σύγχρονους Waterboys, Levellers ή Murder By Death.

Κυρίως, αισιόδοξοι, αλλά καπου πιο μελαγχολικοί, γεμίζοντας τη σκηνή με τα έξι μέλη τους, με το βιολί και το τσέλο να ξεχωρίζουν, και το χώρο με την όμορφη και καλοδουλεμένη μουσική τους, με εξαίσιες διφωνίες και τον ντραμερ-καχονίστα να δίνει ρυθμό, έκαναν ένα από τα πιο επιτυχημένα πειραματα.

Στα highlights σίγουρα, επιλέγεται το “Eviva”, σε μουσική και στίχους Απόστολου Καλδάρα αρχικά, παιγμένο με το δικό τους τρόπο και με στίχους στα αγγλικά, αλλά και το πανέμορφο δικό τους “Helicopter” και η πετυχημένη διασκευή του “Autopilot” (QOTSA).

Μια ιδανική ισορροπία συναισθηματισμού, έντασης και ευκρίνειας, σε μια μπάντα που κάνει και τους σκληρούς να λυγάνε.

Empty Frame setlist
Hangman’s Son
Vindication of Love
Eviva (Απόστολος Καλδάρας)
Down by the river
Helicopter
Like Kids in Paradise
Take over the City
Auto Pilot (Queens of the Stone Age cover)
Eternity
Little Ghosts
Freeway
In The Sun
Bright Lights
No Borders
Looking Up
Carmen

Ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαδάκη για το φωτογραφικό υλικό

401

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.