BRAINSTORM: “Memorial Roots (Re-Rooted)”

Λίγο καιρό μετά από το πολύ καλό τελευταίο album τους, “Scary Creatures”, οι γερμανοί power metallers Brainstorm κυκλοφορούν μια επανέκδοση του “Memorial Roots”, album το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 αρχικά.

Τότε, το album είχε διχάσει και αυτό δεν είχε να κάνει τόσο με τις συνθέσεις, όσο κυρίως με τον ήχο του, ο οποίος ήταν “μαλθακός” σε σχέση με τα ως τότε πεπραγμένα της μπάντας. Και μια που τους δόθηκε η ευκαιρία, η παρέα των μόνιμων Andy B. Franck (φωνητικά), Torsten Ihlenfeld (κιθάρες) και Dieter Bernert (drums) είπε να το ανακαινίσει.

Και η αλήθεια είναι ότι το υλικό του “Memorial Roots” ακούγεται “διανθισμένο” από τη σύγχρονη τεχνολογία, με ισχυρή αλλά διακριτική χρήση synthesizers που αυξάνουν τη “νυχτερινή” ατμοσφαιρικότητα της ακρόασης. Έχω αναφέρει κατά το παρελθόν πως το ρετουσάρισμα κάποιων album είναι επισφαλής τακτική, το κρίσιμο μέγεθος θεωρώ ότι είναι η αναγκαιότητα. Σε κάποιους δίσκους αυτό ισοδυναμεί με ιεροσυλία αλλά σε κάποιους, όπως το “Memorial Roots”, αυτή η αναγκαιότητα ήταν εμφανής από τη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Πιστεύω ότι οι Brainstorm πέτυχαν το σκοπό τους σε υλικό το οποίο αποτελεί και τις πιο mid-tempo, στακάτες στιγμές τους (πιθανολογώ μεν, αλλά η σύγκριση με το παρελθόν και το μέλλον της μπάντας μάλλον με δικαιώνει). Το παρόν line up δείχνει να είναι άνετο στις νέες εκτελέσεις, το παίξιμο είναι άρτιο, ο ήχος τέλειος πλέον και συνολικά το “Memorial Roots (Re-Rooted)” μπορεί να είναι αχρείαστο εμπορικά για όποιον το κατέχει αλλά συνάμα είναι και μια ευχάριστη ακρόαση από μια εποχή που αν και όχι δα και τόσο μακρινή, τα σημερινά δεδομένα την κάνουν να δείχνει απομακρυσμένη. Δεν θα απογοητευθείς στα σίγουρα πάντως με το power metal τους.

729

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.