BRAINSTORM: “Scary Creatures”

Ενδέκατη κυκλοφορία για μια ιδιαίτερα αγαπημένη στο ελληνικό κοινό μπάντα, τους γερμανούς Brainstorm και μάλιστα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ύστερα από το πολύ καλό Firesoul του 2014, με το Scary Creatures να αποτελεί τον τέταρτο δίσκο κάτω από τη ταμπέλα της AFM records.

Μην περιμένει κανείς ριζικές αλλάγες στον ήχο η γενικά στο ύφος της μπάντας αφού 27 χρόνια τώρα η όποια εξέλιξη κινείται στα πλαίσια του “σκοτεινού” power metal που τους καθιέρωσε και που οι ίδιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν και να τιμήσουν κυκλοφορώντας δίσκους που αν μη τι άλλο βρίθουν ποιότητας χωρίς αδύναμες στιγμές στην πορεία τους.

Στο σύνολο του το νέα άλμπουμ, θεωρώ πως είναι ένα κλικ καλύτερο από το Firesoul, στις λεπτομέρειες κρίνεται μεν το παιχνίδι αλλά εκεί είναι που κερδίζεται κιόλας. Ο νέος δίσκος είναι πιο heavy και anthemic (στη βαρβαρική). Τα υμνικά ρεφρέν είναι αυτά που καθιέρωσαν σε μεγάλο βαθμό τη μπάντα και αυτά θα τα βρείτε στον ιδανικό βαθμό στα 11 κομμάτια του.

Οι ταχύτητες ανεβασμένες σε σχέση με το προήγουμενο πόνημα με ένα σκοτεινό πέπλο να καλύπτει κάθε νότα που βγαίνει απο τα ηχεία. Το CD βγάζει έντονα συναισθήματα και τα τραγούδια να είναι αρκετά προσωπικά με όλη τη μπάντα να συμμετέχει για πρώτη φορά, σε τέτοιο βαθμό, στο συνθετικό κομμάτι με όλες τις συνθέσεις να αντανακλούν τα γεγονότα και τα συναισθήματα των τελευταίων μηνών. Όλα αυτά έκαναν τη μουσική απίστευτα έντονη, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Andy, τραγουδιστής της μπάντας ο οποίος πραγματικά δίνει τα ρέστα του σε κάθε κομμάτι. Τα riff και τα σόλο στα γνωστά πολύ υψηλά επίπεδα τους με το μπάσο του Antonio Leva να παίζει ένα πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό το δίσκο (we are…, scary creatures κτλ).

Για την παραγωγή ούτε λόγος αφού η δουλειά του Koehler είναι για ακόμα μια φορά εκπληκτική. Πραγματικά εγγύηση.

Μεταλόνια μου, υπομονή λίγες μέρες μέχρι τις 15 Γενάρη που θα κυκλοφορήσει ο δίσκος. Αξίζει και με το παραπάνω να τους τιμήσετε με τον οβολό σας.      

594