LEECHED: “To Dull The Blades Of Your Abuse”

ALBUM

Είδος: Sludge / Industrial
Δισκογραφική: Prosthetic Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου 2020

Φαντάζομαι πως ελάχιστοι θα γνωρίζεται τους Βρετανούς Leeched γι αυτό θα μπω στη διαδικασία να κάνω μια mini παρουσίαση της μπάντας. Οι Leeched λοιπόν, μας έρχονται από το Manchester της Αγγλίας και έχοντας κυκλοφορήσει ένα EP το 2017 (“Nothing Will Grow From The Bitter Ground”) και ένα LP το 2018 (“You Took The Sun When You Left”) κυκλοφορούν αισίως την τρίτη τους δουλειά με τίτλο To Dull The Blades Of Tour Abuse. Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως sludge, grind, industrial και για να καταλάβετε καλύτερα περί τίνος πρόκειται, φανταστείτε ένα μείγμα Neurosis και Godflesh.

Ωραία ακούγονται όλα τα παραπάνω και για να μπω στην διαδικασία να κάτσω να ψάξω για τους Leeched λίγο περισσότερο για να σας κάνω την παρουσίαση της μπάντας πέρα από την κριτική του “To Dull The Blades Of Tour Abuse” θα έχετε ψιλιαστεί ότι κάτι καλό έχουμε εδώ πέρα. Επειδή επίσης είναι άδικο να μακρηγορώ για μια τόσο σκοτεινή κυκλοφορία και είναι αφελές να χρησιμοποιώ εκλεπτυσμένη ορολογία για ένα τόσο “βρώμικο” δίσκο θα σας το κάνω λιανά χωρίς πολλά λόγια.

Οι Leeched είναι μια μουσική αποκάλυψη και το “To Dull The Blades Of Tour Abuse” είναι ένα μουσικό δημιούργημα που δίνει ελπίδα σε όλους εμάς τους σκατόψυχους που γουστάρουμε να ακούμε μουσική και να κυλιόμαστε στη λάσπη. Ένας ηχητικός παροξυσμός που σε καθηλώνει, σε μαγνητίζει, σε πετάει και σε φτύνει σε κάνει να αισθάνεσαι ταυτόχρονα αδύναμος και σημαντικός. Σε θλίβει, σε νευριάζει, παίρνει τα συναισθήματά σου και τα κάνει ότι θέλει. Το To Dull The Blades Of Tour Abuse είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων, μια πανδαισία ανωμαλίας βουτηγμένη στη βρωμιά την απόγνωση και την παραφροσύνη.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι Leeched καταφέρνουν, παρά την ορατή ασυνέχεια των συνθέσεών τους να συνδέσουν τα πάντα με έναν μαγικό τρόπο. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν την οποιαδήποτε στιγμή για να σε ελέγχουν. Μιλάμε για μια ηχητική απόλαυση που συνδυάζει όλες τις γκρουβιές, όλα τα blast-beats και όλη την ατμόσφαιρα κατανεμημένη σε δέκα καθηλωτικές συνθέσεις που η κάθε μία ξεχωριστά σου παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία που συνδέετε όμως με τις υπόλοιπες κρατώντας σε συνεχώς στην τσίτα.

Το To Dull The Blades Of Tour Abuse είναι μια δυσκολοχώνευτη δουλειά για συγκεκριμένο κοινό. Οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν και οι υπόλοιποι, όσοι και αν είναι αυτοί, θα εθιστούν και δεν θα μπορούν να ξεκολλήσουν. Είναι αυτές οι στιγμές που ακούς έναν δίσκο και όλα τ’ άλλα σου φαίνονται ανιαρά, αδιάφορα, περιττά. Με πολύ μίσος, μαυρίλα, σκατοψυχία και απόγνωση σας συμβουλεύω να τσεκάρετε το “To Dull The Blades Of Tour Abuse” και να έρθετε να με βρείτε στο βούρκο της σαπίλας.

Website: https://www.leechedmhc.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Leechedmhc
Bandcam: https://leeched.bandcamp.com/

537

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.