TOXIC RABBITS: “Witches”

ALBUM

Είδος: Post Punk / Alternative Rock
Δισκογραφική: Submersion Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Απριλίου 2024

Δεν ξέρω αν είναι σημεία των καιρών ή απλά επιβεβαιώνεται η λαϊκή σοφία που θέλει τη μουσική να κάνει κύκλους και παλαιομοδίτικα styles να γίνονται ξανά κομμάτι της επικαιρότητας. Ένα από αυτά που βλέπω να έχει πάρει τα πάνω του στη χώρα μας είναι το post punk είδος μιας και βλέπω συχνότατα πλέον νεότευκτα σχήματα να ασκούνται πάνω σ’ αυτό το αντικείμενο. Ο λόγος για τους Αθηναίους Toxic Rabbits οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους album “Witches” το οποίο ανήκει στα συγκεκριμένα ηχοτόπια.

Η αλήθεια είναι ότι οι Toxic Rabbits δεν ακούγονται τόσο πεσσιμιστικοί σε σχέση με ανάλογες προσπάθειες, το “Witches” είναι αρκετά εύθυμο σε σημεία (όπως για παράδειγμα στο “Naughty Cat” που φέρνει λίγη από την τρέλα των The Cramps) κλίνοντας συχνά-πυκνά προς την punk / garage πτυχή. Και αυτό κυρίως οφείλεται στην παιχνιδιάρικη, ευρείας εκφραστικής γκάμας, ερμηνεία της Δανάης Κασίμη. Μια φωνή που δεν αναλώνεται σε φλύαρες πανκοτσιρίδες για να προκαλέσει εντύπωση, Προσγειωμένη, “καθημερινή” και αυτό είναι μεγάλο ατού. Αν και γενικά το είδος δεν εγείρει ισχυρές τεχνικές απαιτήσεις, εντούτοις τα μέλη της μπάντας κάθε άλλο παρά “κουλοί” ακούγονται και εμπλουτίζουν με ωραίες λεπτομέρειες τα κομμάτια, τόσο κιθαριστικώς όπου πέρα από τα δομικά ακόρντα το υλικό βρίθει από μικρά licks από τον Strange C όσο και ρυθμικώς με τις συμπαγείς μπασογραμμές του Dim Pap Man και το εξαιρετικό drumming του Γιώργου Δαμέλλου. Ο ήχος είναι ολοκάθαρος και μεταφέρει απόλυτα το post punk πνεύμα χωρίς ανούσια εφέ. Καλή παραγωγή (ένα μέγεθος που όπως πάντα σηκώνει βελτίωση κατά τα “θέλω” αλλά και το budget οποιασδήποτε μπάντας).

Επιρροές από αρχαίους The Cure στα “Lion” και “Point Zero” που θεματικά μαλλον αναφέρονται σε κοινωνικές τραγωδίες που συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας και εμπεριέχουν ελληνόφωνες γέφυρες όπως και στα “The Tower” και “Abyss”, ψυχεδελικό το ομότιτλο track (ίσως το πιο hard κομμάτι κιθαριστικώς) και το “Dance” παραπέμπει στη Siouxsie με ωραίο, μελωδικά “ορθόδοξο” ρεφρέν. Μου άρεσε επίσης το “Shadow”, ατμοσφαιρικό με doomy επίλογο.

Αξιόλογη προσπάθεια από τους Toxic Rabbits. Οι fans του ανάλογου ιδιώματος θα το συμπαθήσουν, το “Witches” είναι ένα album που ισορροπεί ανάμεσα στην ενδοσκόπηση και την ψυχαγωγία. Άλλοτε “χαριτωμένα” ανέμελο, άλλοτε έντονα προτεσταντικό, έχει ενδιαφέρουσα ροή χωρίς εμφανείς “κοιλιές”. Θετικό πρόσημο όπως και να΄χει.

Facebook: https://www.facebook.com/toxicrabbitsband/

294

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.