QUEENSRYCHE: “Operation: LIVEcrime”

Το Operation: Mindcrime” κυ­κλο­φό­ρη­σε το 1988 από την ΕΜΙ και είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους τίτλους που ακούς στην ερώτηση “Ποιο είναι το αγαπημένο σου άλμπουμ;”.

Το άλμπουμ πήρε αποθεωτικές κριτικές, αλλά αναγνωρίστηκε ευρέως μετά από 2 χρόνια με την κυκλοφορία της επόμενης δημιουργίας των Queensrÿcheμε τίτλο Empire. Το Empire είχε σαφώς πιο εμπορικό προσανατολισμό και εκείνη την εποχή πούλησε περισσότερα αντίτυπα από όσα είχαν πουλήσει όλοι οι προηγούμενοι δίσκοι της μπάντας μαζί. Οι Queensrÿche είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό του προηγούμενου άλμπουμ και αποφάσισαν στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του Empire, να παίζουν και ολόκληρο το OperationMindcrime, κάτι που δεν έκαναν στην MindcrimeTour. Σε έναν από τους σταθμούς της περιοδείας, τον Μάιο του 1991 στο Wisconsin, η κονσόλα κατέγραψε την ζωντανή απόδοση ενός σημαντικότατου άλμπουμ από μια μπάντα στην απόλυτη ακμή της… και εγενετο Operation: LIVEcrime.

Οι Queensrÿcheκατάφεραν επί μέρους να οπτικοποιήσουν, όσο μπορούσαν, το θεματικό μέρος του conceptπου συνόδευε το μνημειώδες άλμπουμ. Οι ερμηνείες του GeoffTateαγγίζουν τα όρια της υποκριτικής τέχνης, μπαίνοντας στον χαρακτήρα που υποδύεται μέσω των τραγουδιών. Οι κιθάρες μαγνητίζουν και η rhythmsectionείναι μια από τις καλύτερες στον ευρύ χώρο του rockκαι όχι μόνο του heavymetal. Το συγκρότημα καταφέρνει να βγάλει ένα συγκλονιστικό συναίσθημα επί σκηνής, ειδικά στα κομμάτια TheMission, SuiteSisterMary και EyesOfAStranger. Η αύρα της συναισθηματικής έντασης και η δυναμική των συγκεκριμένων εκτελέσεων, σε κάνει να ξεχνάς ότι ακούς μουσική και πλέον την “βλέπεις”. Δεν είναι τυχαίο ότι μερίδα του Τύπου τους χαρακτήρισε ως “thinkingman’smetal”. Η οπτική μορφή του Operation: LIVEcrime που κυκλοφόρησε το 1991 σε βιντεοκασέτα και επανακυκλοφόρησε το 2001 σε dvdείναι απλά ανυπέρβλητη και συνιστάται ανεπιφύλακτα.

TRACK LISTING:

1. I Remember Now
2. Anarchy-X
3. Revolution Calling
4. Operation: Mindcrime
5. Speak
6. Spreading The Disease
7. The Mission
8. Suite Sister Mary
9. The Needle Lies
10. Electric Requiem
11. Breaking The Silence
12. I Don’t Believe In Love
13. Waiting For 22
14. My Empty Room
15. Eyes Of A Stranger

ΜΕΛΗ:

Geoff Tate – φωνητικά
Chris DeGarmo – κιθάρα
Michael Wilton – κιθάρα
Eddie Jackson – μπάσο
Scott Rockenfield – τύμπανα
(Pamela Moore – guest φωνητικά)

Ανδρέας Ανδρέου

499