SCHEEPERS: “Scheepers”

Ο Γερμανός φίλος μας Ralf, μου θυμίζει κλασικούς μυ­θι­στο­ρη­μα­τι­κούς ήρωες, που ενώ πά­ντα πά­λευαν για εκείνα τα οποία πί­στευαν, στο τέλος έχαναν και αυτά τα λίγα που είχαν αποκτήσει με πολύ κόπο!

Όμως στο τέλος, αν όχι της μέρας τότε του χρόνου, πιστεύω ότι βρίσκουν αναπόφευκτα αυτό που τους αξίζει και στη περίπτωση του προσωπικού δίσκου του Scheepers, αυτό αποδεικνύεται.

Και τα δώδεκα κομμάτια είναι μοναδικά, πολύ καλά δουλεμένα και κινούνται στο χώρο του κλασικού metal με αρκετές power στιγμές, κάτι που με κάνει να απορώ γιατί ο δίσκος δε φέρει το λογότυπο των Primal Fear! Με εξαίρεση το “χαρούμενο” acoustic “Compassion”, δε νομίζω ότι ξέφυγε μουσικά ο Ralf τόσο, ώστε να θεωρείται η δουλειά του αυτή, κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό! Οκ, δεν είναι τόσο Judas Priest, θα μπορούσε άνετα να είναι Gamma Ray, αλλά με τη συμμέτοχη Tim “Ripper” Owens στο Remission of Sinκαι τη διασκευή στο “Before the Dawn” (τον Priest φυσικά), όπως είπα δεν ξεφύγαμε και πολύ…

Το θέμα φυσικά είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δισκάρα και με πολύ καλές guest συμμετοχές, όπως του Victor Smolski των Rage (είπα εγώ ότι powerίζει!), του Metal Mike, κιθαρίστα του Halford (αρρώστια οι Priest έτσι;!), Mat Sinner, Sander Gommans (After Forever), Snowy Shaw (King Diamond-Therion), Kai Hansen (σας είπα ότι powerίζει δε σας το είπα;) και φυσικά το ντουέτο Ripper-Scheepers!

Όπως είπα λοιπόν και στην αρχή, θεωρώ πως μέσα από τη προσωπική δουλειά του ο Scheepers, δείχνει πως ο κύκλος του ως καλλιτέχνης ολοκληρώθηκε, τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεπεραστήκαν και δημιουργώντας αυτή την εκπληκτική δουλειά, δείχνει πράγματι ανανεωμένος και υπεράνω όλων! Και μόνο από τα ονόματα και την σχεδόν τριαντάχρονη ιστορία του ίδιου του Scheepers, στο χώρο του metal, θέλετε και άλλη ανάλυση για το προσωπικό ντεμπούτο του; Απλά, γρήγορες μεταλλικές κιθάρες, φωνή διαμάντι, φωτιά, σίδερο… heavy metal!

377