COMEBACK KID: Αχχχχ, αυτή η εφηβεία, μας στοιχειώνει ακόμα

TRIBUTE

Η πεντάδα από το Γουΐνιπεγκ της Μανιτόμπα του Καναδά μας επισκέπτεται για ακόμη μια φορά στις 9 Μαΐου (FB EVENT).

Οι Comeback Kid αποτελούνται από τους Andrew Neufeld και Jeremy Hiebert ως τα μόνα δύο σταθερά μέλη τους από την αρχή, επιπλέον οι Stu Ross, Loren Lagare και Chase Brenneman συμπληρώνουν την πεντάδα. Η πορεία τους ξεκινάει το μακρινό 2001 και μέχρι τώρα έχουν εφτά ολοκληρωμένες δουλειές. Για την επιστροφή τους στην χώρα μας, θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην πορεία της μπάντας μέσω των καλύτερων τους δουλειών.

10)“Dead On The Fence”

Από τον τελευταίο τους δίσκο που μας ήρθε στις αρχές του 2022, το “Dead On The Fence” έγινε από τα αγαπημένα μου τραγούδια ενός αρκετά καλού δίσκου και θεωρώ δίκαιο να το παίζουν στις συναυλίες τους.

9)“All In A Year”

Πηγαίνοντας χρόνια πίσω όταν ακόμα ο Scott Wade τραγουδούσε στους Comeback Kid και ο Andrew Neufeld έπαιζε κιθάρα, το “All In A Year” αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστηκότερα δείγματα του πρώτου τους δίσκου.

8)“Broadcasting”

Έτος 2007, και ο Scott Wade έχει αποχωρήσει απο την μπάντα, την θέση του στην φωνή την παίρνει ο Andrew Neufeld και ο Casey Hjelmberg γίνεται ο rhythm guitarist της μπάντας. Το “Broadcasting” τα πάει αρκετά καλά και για την ακρίβεια γίνεται soundtrack του NHL (ένα hockey game).

7)“Wasted Arrows”

Από την πέμπτη δουλειά των Καναδών “Die Knowing”, το “Wasted Arrows” είναι από τις στιγμές που ξεχωρίζουν πραγματικά και κατά την ταπεινή μας άποψη αξίζει να το ακούσουμε live, κάτι που θα γίνει γιατί το παίζουν σε αρκετές εμφανίσεις τους.

6)“Falls Idols Fall”

Και τώρα πάμε πάμε στο βαρύ χαρτί που λέγεται “Wake The Dead”. Ο δεύτερος δίσκους τους και ο πιο αγαπημένος άμα αναρωτηθεί κάποιος τα τραγούδια που έχει μέσα είναι λογικό και ένα από αυτά είναι το “Falls Idols Fall”.

5)“Absolute”

Το 2017 το “Outsider” ο έκτος δίσκος των Comeback Kid βγαίνει, μίας από τις καταπληκτές στιγμές του είναι το “Absolute” που συμμετέχει και ο τεράστιος Devin Townsend.

4)“Talk is Cheap”

Είπαμε πριν για το “Wake The Dead”, από τις στιγμές που προσωπικά δεν θέλω να λείπουν από το Setlist τους είναι το εν λόγω άσμα.

3)“Crossed”

Ένα τραγούδι που μου έκανε εντύπωση από το “Heavy Steps” ήταν το “Crossed” και όχι μόνο λόγω συμμετοχής του Joe Duplantier των death/prog Γάλλων Gojira.

2)“Partners In Crime”

Αχχχ!! Αυτό το “Wake The Dead” και πόσο μας κόλλησε από τότε, για όσους ζήσαμε τους Comeback Kid από την αρχή και την εκτόξευση που κάνανε πίσω στα πολύ μακρινά πλέον 00ς, δεν είχαμε καταλάβει από τότε τι ζημιά μας έκανε ο συγκεκριμένος δίσκος, ευτυχώς ήρθαν τα χρόνια και οι άσπρες τρίχες μας και το καταλαβάμε. Κύριες/οι “Partners In Crime”

1)“Wake The Dead”

Και αν δεν μπορεί να λείπει ένα κομμάτι από μια εμφάνιση των Comeback Kid, αυτό και προφανώς είναι το ομόνυμο του “Wake The Dead” και πάμε να χάσουμε την φωνή μας για ακόμη μια φορά…

 WE SAID 
 WE SAID
 WE SAID
THIS TIME GONNA BE DIFFERENT     
WAKE UP THE DEAD!!!!!

Όπως και να έχει οι Comeback Kid είναι από τις μεγαλύτερες μπάντες των 00ς, ενός κύματος post-hardcore που ξεπετάχτηκε σαν χείμαρρος τότε και από τις μπάντες που οι τριαντά-plus πάντα εκτιμάμε που βλέπουμε.

267

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.