DISORIENTED

INTERVIEW

To Rockway.gr στηρίζει το νέο αίμα. Οι Disoriented προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους, έχοντας προσφέρει δυο singles από το επερχόμενο ντεμπούτο album τους και στις 24 Μαΐου, θα εμφανιστούν στο An Club (FB event) μαζί με τους Redreigner και Fatalism. Ο Δημήτρης Μαρσέλος συνομιλεί με τους Γιώργο Παλανδρή (κιθάρα) και Τάσο Βασιλάκη (τύμπανα) και παρακάτω μπορείτε να δείτε που δείχνει η πυξίδα.

Καλησπέρα! Χάσατε τον μπούσουλα από όσο καταλαβαίνω από το όνομα ή απλά τρελάθηκε αυτή η πυξίδα και αποπροσανατολιστήκατε. Πώς προέκυψε το όνομα; Ξεφυλλίσατε το αγγλικό λεξικό με κλειστά μάτια και κάποιος είπε στοπ και έδειξε τυχαία με το δάχτυλο;
Καλησπέρα Δημήτρη. Αρχικά σε ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Η φάση ξεκίνησε ως εξής : Ένα μεσημέρι ήμασταν στο σπίτι του τραγουδιστή μας του George, ο καθένας με μία κόλλα χαρτί και γράφαμε υποψήφια ονόματα για τη μπάντα. Ο κιθαρίστας μας ο Γιώργος, τότε είχε πάθει τενοντίτιδα και επειδή δεν είχαμε πάγο, κλασικό φοιτητόσπιτο, είχε βάλει ένα σακούλι αρακά. Κάνοντας επίμονο eye contact contest με τον αρακά συνειδητοποίησε ότι το μόνο όνομα που είχε γράψει ήταν Disoriented οπότε είπαμε “Αρακάς Wins” και το κρατήσαμε. Το όνομα ταίριαζε επίσης με το γεγονός ότι ήμασταν φοιτητές, άρα στη κοσμάρα μας, και με το περιεχόμενο των στίχων που είχαμε κατά νου.

Έχετε ξεκινήσει να απελευθερώνεται singles. Πρώτο ήρθε το “Bipolar”, μια μέρα μετά τα γενέθλια μου. Είναι οι στίχοι προσωπικοί; Νιώθει κάποιος από εσάς διπολικός;
Αρχικά θα κανονίσουμε το επόμενο Single μας να το κυκλοφορήσουμε στα γενέθλιά σου αυτή τη φορά χαχα! Τους στίχους τους έγραψε ο George, ο οποίος για να κάνει παρέα μαζί μας, προφανώς κάποιο θέμα έχει και ίσως τότε να νόμιζε πως είναι διπολικός. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές το γράψιμο των στίχων είναι σπεσιαλιτέ του George, επομένως κυρίως επειδή τον φοβόμαστε, δεν επεμβαίνουμε και ιδιαίτερα.

Πριν λίγες μέρες ήρθε και το “Crossed the Line”. Ποιες είναι αυτές οι γραμμές που θα θέλατε οι άνθρωποι να μην ξεπερνούν;
Το Crossed the Line αρχικά γράφτηκε την περίοδο που ο Γιώργος, ο κιθαρίστας μας, μόλις είχε τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία και του είχαν πει από την τότε δουλειά του πως θα συνεχίσει εκεί μόλις απολυθεί. Προφανώς αφού δεν κράτησαν τον λόγο τους, ξεπέρασαν τα όρια. Άρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως το ψέμα δεν συγχωρείται και είναι η γραμμή που δεν θέλουμε κανείς να ξεπεράσει, εξού και το Crossed the Line.

Το logo σας είναι ένα ισοσκελές τρίγωνο που περνάει μέσα από έναν κύκλο. Ίσως λέω μπούρδες, αφού είμαι άσχετος με τη γεωμετρία. Κρύβεται κάποιο μαθηματικό μυστικό στους Disoriented;
Γενικά είμαστε τρίτα ξαδέρφια με τα μαθηματικά, εκτός αν είναι timestamps σε πεντάγραμμο, επομένως το logo μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με γεωμετρία. Το Logo είναι μια abstract πυξίδα με το γράμμα D, το οποίο σχεδίασε ο αγαπημένος μας φίλος Παναγιώτης Μαστέας, που δεν δείχνει σωστά (Disoriented).

Όπως ανακοινώσατε, έρχεται το ντεμπούτο album σας στα τέλη του χρόνου. Ξεράστε όλες τις πληροφορίες με το καλό. Ξέρω που μένετε.
Καταρχάς, φύγε από την εξώπορτα σε βλέπω! Είναι αλήθεια, έχουμε ξεκινήσει τις ηχογραφήσεις μας εδώ και λίγο καιρό και μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σίγουρα, όλο και κάποιο μέρος του ΜΠΟΡΕΙ(??) να ξεφύγει στα streaming platforms μας αλλά δεν υποσχόμαστε τίποτα (wink, wink). Ωστόσο, επειδή θέλουμε να κρατήσουμε την υπόσχεση μας σε όσους μας στήριξαν κατά την απουσία μας λόγω Covid και στρατιωτικών υποχρεώσεων, θα μας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω και θα κυκλοφορήσει όντως προς τα τέλη του χρόνου.

Groove-αριστό metal που θυμίζει μπάντες σαν τους Lamb of God, με ροπή προς τα thrash-αριστα riffs και τεχνικά κοψίματα ολούθε. Ποιες μπάντες ήταν εκείνες που σας οδήγησαν στο studio;
Η πιο τρανταχτή επιρροή μας, που κάνει μπαμ ειδικά στο τέλος του Crossed the Line, είναι οι Pantera και πιο συγκεκριμένα ο Dimebag Darrell που αποτελεί και βασική πηγή έμπνευσης του Γιώργου, που έχει γράψει το μεγαλύτερο ποσοστό των κομματιών μας (Dave Mustaine από την Εύβοια). Ωστόσο, πέρα από τους Pantera, μας οδήγησαν στο studio και άλλες μπάντες του Groove Metal κύκλου όπως Lamb of God, Gojira, Jinjer, Slipknot, Parkway Drive και Sepultura που μας έχουν επηρεάσει και στιχουργικά πέρα από μουσικά.

Ας παρουσιαστούν τα μέλη των Disoriented εδώ. Πως γνωριστήκατε; Tinder; Βάλατε αγγελία; Πήγατε στο First dates;
Ο Τάσος με τον George ήταν φίλοι από το σχολείο και μέσω κοινού γνωστού γνώρισαν τον Γιώργο και αμέσως κατάλαβαν πως είχαν κοινά ακούσματα και την ίδια λατρεία στα Anime. Έπειτα από αρκετές αλλαγές στη θέση του μπάσου, και πολλές αγγελίες στο Tinder, ο Γιώργος μέσω κοινού γνωστού του μας έφερε σε επαφή με τον Κυριάκο επομένως it was meant to be. Αφού κλείσαμε το Tinder το lineup έχει ως εξής :
• Τάσος Βασιλάκης (Drums)
• Γιώργος Παλανδρής (Guitar)
• George Karett (Vocals)
• Κυριάκος Κωνσταντίνου (Bass)

Έχετε κανονίσει κάποια εμφάνιση στο An Club σύντομα. Γιά πείτε μας πληροφορίες. Θα έχετε παρέα; Εισιτήριο χωρίς πώληση νεφρού λογικά ε;
Σωστά, παίζουμε στο An Club στις 24/5 παρέα με τους αγαπημένους μας φίλους Redreigner και Fatalism. Δεν χρειάζεται πώληση νεφρού, εκτός αν θες να μας κάνεις δώρο καινούργιο gear, καθώς οι τιμές θα είναι 8€ το Early Bird και 10€ στο ταμείο. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30 και θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί.

Τώρα να παίξουμε λίγο.
Ποιο album θα ήσουν, αν ήσουν album;

Σίγουρα θα ήμασταν το “Far Beyond Driven” γιατί εγκαθίδρυσε το Groove Metal ως είδος και αν δεν υπήρχε αυτό, ο Metal μουσικός χάρτης θα ήταν τελείως διαφορετικός σήμερα.

Ποιο τραγούδι θα σας προσανατόλιζει και πάλι;
Δεν έχουμε βρεί ακόμα την απάντηση, αλλά κλείνουμε προς το Toxic της Britney Spears χαχαχα!

Αν είχατε την ευκαιρία να έχετε ένα διάσημο guest στο album, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Νομίζω η πιο εύκολη ερώτηση που μας έχεις κάνει καθώς ομόφωνα μπορούμε να πούμε πως θα θέλαμε τον Dimebag. Ωστόσο, από τους εν ζωή θα θέλαμε την Tatiana Shmayluk, τραγουδίστρια των Jinjer που επίσης αποτελούν βασική πηγή έμπνευσής μας.

Για τέλος, χρόνια παράδοσης πλέον, έναν δυο στίχους σας ως πρόσκληση στο επερχόμενο live;
Do you think you know
What I’ve been through?
The needles in my eyes
Keep me blind

Do you think you hear
the same voices too?
The silence bites me
inside the skin

197

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2122 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.