dEUS (31/06/2019) Fuzz Live Club

Άμα τη ανακοινώσει της εμφάνισης των Βέλγων dEUS στο Fuzz Live Club την Παρασκευή 31 Μαΐου, οι πιστοί κινήθηκαν με ταχύτητα και κατέστησαν το γεγονός sold out.

Πως να γινόταν διαφορετικά αφού οι Βέλγοι alt rockers ανακοίνωσαν περιοδεία, κατά την οποία θα έπαιζαν ολάκερο το τρίτο τους album, και μάλλον το σημαντικότερο τους, “The Ideal Crash”, 20 χρόνια από την κυκλοφορία του;
Αρκετή ώρα πριν τις 22.00, όταν και θα έβγαιναν στη σκηνή οι πέντε μουσικοί, ο λαός τους είχε αρχίσει να γεμίζει την αίθουσα και λίγο πριν την αρχή της εμφάνισης τους, η κυκλοφορία στις μπάρες είχε φτάσει σε επίπεδα Κηφισσού την ώρα που όλοι σχολάνε.

Ξεκίνησαν γκαζωμένοι και προς μεγάλη μας έκπληξη εμφανίστηκαν στη σκηνή 4 χορευτές (2 γυναίκες και 2 άνδρες), ξεσηκώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη ζεστό κοινό. Από κει και πέρα, με τον ήχο να καλυτερεύει λεπτό με λεπτό, η συναυλία μόνο προς τα πάνω θα μπορούσε να πάει. Και εκεί πήγε, με τους Βέλγους να μας χαρίζουν μια φοβερή performance. Αφού τελείωσε το “Put the freaks up front”, ήταν η σειρά του “Sister Dew”, το οποίο υποδέχτηκε ο κόσμος με ποικιλία ουρλιαχτών και σφυριγμάτων αποθέωσης. Οι χορευτές εμφανίστηκαν άλλες 4-5 φορές, πάντα όταν η μουσική έπρεπε να ανεβάσει σφυγμούς. Όλοι όσοι ήμασταν εκεί, πήγαμε για να κοινωνήσουμε ένα υπέροχο album και να το απολαύσουμε ζωντανά από μια πλειάδα μουσικών που φαίνεται πως προσέχουν τις εμφανίσεις τους. Εξαιρετικές εκτελέσεις και κυρίως του ομώνυμου “The Ideal Crash” και των “Everybody’s Weird” και “Dream Sequence #1”, με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος της setlist.

Όσοι περίμεναν να ακούσουν τo “Suds & Soda” ίσως να απογοητεύτηκαν, αλλά το encore ήταν πολύ χορταστικό, με το εξαιρετικό “Quatre Mains”, το σημαντικό “Fell off the Flood, Man” και το μνημειώδες “Roses” να κατεβάζει την αυλαία και την χορευτική ομάδα να χτυπιέται συνεχώς.

Οι dEUS μας χάρισαν μια αξέχαστη βραδιά και υποσχέθηκαν πως θα επιστρέψουν σύντομα. Όλοι ξέραμε τι θα ακούσουμε και ο τρόπος με τον οποίο αποδόθηκε το υλικό του “The Ideal Crash” ήταν υποδειγματικός. Ο ήχος ήταν αρκετά καλός, και δεν λέω πάρα πολύ καλός, γιατί σε γεμάτο μαγαζί παίζει ρόλο και που έχει κάτσει, γιατί το να κυκλοφορήσει και να αλλάζεις θέσεις είναι μεγάλο ρίσκο στα sold out.

To season finale του Fuzz δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μαζεύτε τα τώρα και πάμε για κατασκήνωση στην Πλατεία Νερού!

Setlist
——-
Put The Freaks Up Front
Sister Dew
One Advice, Space
The Magic Hour
The Ideal Crash
Instant Street
Magdalena
Everybody’s Weird
Let’s See Who Goes Down First
Dream Sequence #1

Encore:
Quatre Mains
Fell Off The Floor, Man
Hotellounge (Be The Death Of Me)
Roses

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κατσαρού

407

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.