Aπό τον RORY GALLAGHER στους GERRY MCAVOY’S BAND OF FRIENDS

TRIBUTE

Την Παρασκευή 23/2 έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε από κοντά τους Rory Gallagher Band of Friends, την original μπάντα του Rory Gallagher, και δεν βλέπω την ώρα να περάσω για άλλη μία φορά της πόρτες του αγαπημένου μου Gagarin.

O Rory Gallagher ήταν και θα είναι για πάντα ένας από τους μεγαλύτερους και πιο εμβληματικούς κιθαρίστες που πέρασαν ποτέ. Γεννημένος το 1948 στο Ballyshannon της Ιρλανδίας έδειξε την έφεση του στην μουσική από πολύ μικρή ηλικία όπου ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος να παίζε γιουκαλίλι μέχρι που οι γονείς του του αγόρασαν την πρώτη του κιθάρα όταν ήταν ακόμα 9 χρονών. Λίγα χρόνια αργότερα, κερδίζει ένα διαγωνισμό ταλέντων και με το έπαθλο αγοράζει την πρώτη Fender Stratocaster του που αναμένεται να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του και να τον συνοδέψει σε όλη του την καριέρα. Βασικές του επιρροές υπήρξαν οι Woody Guthrie, Big Bill Broonzy, Lead Belly αλλά και ο Muddy Waters.

Ο Gallagher ξεκίνησε την καριέρα δημιουργώντας τους Taste, μία τριμελή blue rock και R&B μπάντα, η οποία όμως παρέμεινε ενεργή για μόλις τέσσερα περίπου χρόνια. Μετά την διάλυση των Taste γνωρίζει και προσλαμβάνει τον Gerry McAvoy, πρώην μπασίστα των Deep Joy, ο οποίος συμμετέχει στον πρώτο Solo δίσκο με τίτλο Rory Gallagher. Αυτό το άλμπουμ ήταν η έναρξη μίας μακροχρόνιας, για την ακρίβεια εικοσαετούς, συνεργασίας μεταξύ των δύο καθώς ο Gerry McAvoy έχει συμμετάσχει σε όλες τις δισκογραφικές δουλειές του. Το 1981 γνωρίζουν και ξεκινάνε την συνεργασία τους με τον ντράμερ Brendan O’Neill με τον οποίο αναμένεται να συνεργαστούν για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μάλιστα, αυτό ακριβώς το Lineup ήταν στο θρυλικό live της νέας Φιλαδέλφειας το 1981.

Πλέον, οι Gerry McAvoy (μπάσο) και Brendan O’Neill (drums) μαζί με τους Jim Kickpatrick (κιθάρα φωνητικά) και Paul Rose (κιθάρα) αποτελούν τους Band of Friends, μία Rory Gallagher tribute band που χάρη στην εμπειρία των μελών της καταφέρνει και αναβιώνει όλες τις επιτυχίες του θρυλικού κιθαρίστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 23/2 στο Gagarin για να απολαύσουμε τους σπουδαίους αυτούς μουσικούς να ξαναφέρνουν στην σκηνή την μουσική του θρυλικού Rory Gallagher.

532

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.