DREAM THEATER: Επιστροφή Portnoy 13 χρόνια μετά

TRIBUTE

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο Mike Portnoy μετά από 13 χρόνια επιστρέφει στους Dream Theater, στο σπίτι του όπως ο ίδιος λέει, και κάνει όλη τη metal κοινότητα να παραμιλάει.

Πίσω στα μακρινά 80s, ο Portnoy κερδίζει υποτροφία από το Berklee College Of Music όπου εκεί γνωρίζει τους John Petrucci και John Myung, σχηματίζουν μια μπάντα που την ονομάζουν Majesty και στη συνέχεια τη μετονομάζουν σε Dream Theater. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Οι Dream Theater αναμένεται να αποτελέσουν την πιο Influential Progressive Metal μπάντα όλων των εποχών. Κυκλοφορούν 11 δίσκους, όπου σε 6 από αυτούς πέρα από drummer, ο Portnoy είναι και co-producer, με κορυφαία τα “Images and Words” και “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory”.

Το 2010 ο Mike Portnoy ανακοινώνει την αποχώρηση τους από τους Dream Theater καθώς ήθελε, όπως είπε σε συνεντεύξεις του, να έχει δουλέψει στην καριέρα του με παραπάνω από μόνο τέσσερα άτομα. Ακολουθούν πάρα πολλές συνεργασίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες (Avenged Sevenfold, Neal Morse, Adrenaline Mob, Sons of Apollo, Winery Dogs) οι οποίες δικαιωματικά επιβεβαιώνουν πως ο Portnoy είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς drummers που πάτησαν το πόδι τους στον μάταιο τούτο κόσμο.

Το 2020, ο lead guitarist των Dream Theater, John Petrucci ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου του solo album με μια μεγάλη έκπληξη στα drums που ακούει στο όνομα Mike Portnoy. Ο δίσκος γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και η επανένωση Petrucci-Portnoy ήταν κάτι που όλοι οι fans ονειρευόμασταν χρόνια να δούμε. Σαν να μην έφτανε αυτό, το 2021 ανακοινώνεται νέος δίσκος από τους Liquid Tension Experiment που αποτελούνται από τους Tony Levin, John Petrucci, Mike Portnoy και Jordan Rudess, με αποτέλεσμα να έχουμε 2 μέλη των Dream Theater να συνεργάζονται ξανά με τον Portnoy. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι που λένε και στο χωριό μου. Οι δύο αυτοί δίσκοι προμήνυαν την επικείμενη επιστροφή του θρυλικού Drummer στην μπάντα που αποτελεί οικογένειά του όπως ο ίδιος αναφέρει.

Τα Χριστούγεννα του 2023, ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα, με τους Dream Theater να ανακοινώνουν την επανένωσή τους με τον Mike Portnoy όπου και αναμένεται αρχές του 2024 να ξεκινήσουν νέα δισκογραφική δουλειά για την οποία δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε κάποια επίσημη εικόνα σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Ελπίζω να δούμε live εμφανίσεις, πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, όπου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί ο Portnoy τα κομμάτια που γράφτηκαν κατά την Mike Mangini εποχή.

TO PUZZLE ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!

764

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.