ROUTES OF NEPTUNE

INTERVIEW

Τι σχέση μπορεί να έχει η πίτσα με τον πλανήτη Ποσειδώνα; Γιατί με κοιτάει στραβά αυτό το κομμάτι Pepperoni; Καμιά από αυτές τις απορίες δεν θα λυθούν, οι Routes of Neptune, στέλνουν τον αντιπρόσωπο τους και τραγουδιστή Babis Parker, να μας πει πως αυτή η πίτσα βα μας κοιτάξει θέλει μόνο… και μην τους χάσετε ζωντανά σε λίγες ημέρες. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ!

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στις σελίδες μας! Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Οι διαδρομές στον Ποσειδώνα δεν ξεκίνησαν πρώτη φορά σήμερα. Θυμάσαι γιατί επιλέχθηκε αυτός ο Πλανήτης μέσα από τόσους άλλους;
Καλησπέρα Δημήτρη κι ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία!
Η αλήθεια είναι πως όταν βρεθήκαμε στην μεταβατική περίοδο από την metal στην rock/stoner, αποφασίσαμε πως ήταν καιρός και για αλλαγή ονόματος. Σκεφτήκαμε πάρα, μα πάρα πολλά ονόματα και καταλήξαμε στο ότι θέλαμε κάτι διαστημικό. Αφού κάναμε μια βόλτα σε άλλους γαλαξίες, συμφωνήσαμε πως αυτό το ταξίδι σίγουρα θα υπάρχει στο νέο όνομα, εξού και Routes. Έπειτα ψάχναμε πλανήτη να κατοικήσουμε. Άλλα οι πλανήτες στους άλλους γαλαξίες δεν έχουν κι εύκολα ονόματα… Σκέψου Routes of X-37152…! Οπότε ήρθαμε στον δικό μας milky γαλαξία και συγκεκριμένα στο δικό μας ηλιακό σύστημα και καθώς ο Πλανήτης του Δία ( <3 ) ήταν ήδη κατοικημένος, κινηθήκαμε στα αδέρφια του. Ο Πλούτωνας βγήκε εκτός κατευθείαν. Routes of Pluto είναι τίτλος για solo comic του σκύλου του Μίκι. Κι έτσι εγκατασταθήκαμε στον Ποσειδώνα.

Το όνομα παραπέμπει σε κάτι που έχει sci-fi θεματολογία, αλλά στο πιο πρόσφατο σας ΕΡ, βλέπουμε ένα κομμάτι πίτσα. Με ένα μάτι. Έχει κυριέψει μήπως τον κόσμο η πίτσα ήδη και εγώ είμαι δεκανίκι του συστήματος;
Τι πιο sci-fi από μία εξωγήινη ζωντανή πίτσα που θέλει να καταλάβει την Γη; Δεν ξέρω αν έχει κυριέψει τον κόσμο, άλλα ένα μπορώ να πω με σιγουριά… ζει ανάμεσά μας!

Έχουν περάσει χρόνια από τότε και μεσολάβησε και ένα χτικιό. Είστε σε περίοδο παραγωγής τώρα; Τι μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας εμπιστευτικά; Δεν θα τα πούμε πουθενά…
Τελείως μεταξύ μας, κάτι έχουμε στα σκαριά… Κάτι ψήνεται κι αφρατεύει όσο κάνουμε αυτήν την κουβέντα. Ένα καινούριο ΕΡ με ολόφρεσκο, κι όχι μόνο, υλικό, προϊόν του χτικιού που ανέφερες.

Το εξώφυλλο μου φέρνει στο νου Ghostbusters για κάποιο λόγο. Τι πλοκή θα είχε η ταινία που θα επένδυε μουσικά το “Stone ‘n’ distracted”!
Αρχικά να πω ότι λατρεύω Ghostbusters! Bustin’ makes me feel gooood! Αυτή ομολογώ είναι μία υπέροχη ερώτηση που δεν θα φανταζόμουνα ποτέ! Σίγουρα θα ήταν μία περιπέτεια, με έντονο το ανθρώπινο στοιχείο, που θα ακολουθούσαμε τον πρωταγωνιστή στα δεινά και τα πάθη που τραβάει μέχρι να βγει νικητής μέσα από όλες τις κακουχίες με το ALAWAA να παίζει στο background… Αυτό πρέπει να το πω στους καθηγητές υποκριτικής μου, τον Γιώργο Ματαράγκα και τη Γεωργία Ιωαννίδου… Με συγχωρείτε… (στο κινητό) Έλα Γιώργο! Δεν θα φανταστείς τι ιδέα μου ήρθε μόλις…!

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που σας οδήγησαν στον Ποσειδώνα και στο heavy rock; Με ποιους θα μοιραζόσασταν την πίτσα;
Είμαστε πολύ διαφορετικά άτομα μουσικά κι ας μη μας φαίνεται. Υπάρχουν πολλές επιρροές στους RoN, οπότε θεωρώ πως θα χρειαζόμασταν ένα τραπέζι για 150 άτομα τουλάχιστον και την πίτσα που κατέχει το ρεκόρ γκίνες, 1296,72 τετραγωνικά μέτρα πίτσα δηλαδή. (Σε παρακαλώ μην πεις ότι το γκούγκλαρα)

Είναι οι Black Sabbath ό, τι σημαντικότερο συνέβη στη “σκληρή” μουσική; Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς;
Οι Black Sabbath είναι ένα όνομα συνυφασμένο με την “σκληρή” μουσική. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε κι άλλα μεγάλα ονόματα, ούτε θα υπήρχαμε εμείς κι άλλες μπάντες του βεληνεκούς μας. Οπότε μπαμπά Ozzy, μπαμπά Tony, μπαμπά Geezer και μπαμπά Bill… σας ευχαριστούμε για όλα!!!

Αν οι Routes of Neptune ήταν αλυσίδα πιτσαρίας, ποιανού album το εξώφυλλο θα βάζατε στα κουτιά; Ανανά στην πίτσα θα σερβίρατε;
Χμμμ… αυτό θέλει σκέψη… γιατί έχει να κάνει με το ποια album μας αρέσουν μουσικά και ποια έχουν εκπληκτικά artworks, ποια συνδυάζουν και τα 2, τι θα ήθελε ο κόσμος… Άφησε μας λίγο χρόνο να το συζητήσουμε με το τμήμα marketing της RoN ΑΕ και θα επανέλθουμε. Όσο για το θέμα του ανανά, επίτρεψέ μου να παραθέσω το refrain των Samurai Pizza Cats από το τραγούδι τους Pizza Homicide : Why? Oh please tell me why? I am gonna die, if I only try. Pineapples make me cry. Oh please tell me why? I am gonna die. Pizza homicide. By pizza homicide. F*ck fruits on my pizza! No pineapple on my pizza!

Τέλη του μήνα θα έχουν τη δυνατότητα να σας δούμε επί σκηνής. Μην τα πω εγώ… αλλά μην ξεχάσετε να εξηγήσετε το χταπόδι της αφίσας.
Το χταπόδι στην αφίσα είναι διαστημικός φίλος της πίτσας μας. Θα παρευρεθεί στο BUMS στις 31/5 για να σπείρει grooves, μελωδικά και σκληρά riffs, μπασίλα που την νιώθεις πιο πολύ κι από την καρδιά σου και φωνητικά από άλλους γαλαξίες. Κοινώς θα έρθει για να γκρεμίσουμε παρέα το μαγαζί μαζί με τους Motherfuzz και τους Negative Contrast, προς τιμήν του κου Γιάννη που βγαίνει στην σύνταξη. Είναι το ευχαριστώ μας για όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας και υποστήριξης! One last dance!

-Για τέλος είναι παράδοση που δεν σπάει. Στείλε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας χρησιμοποιώντας στίχους σας.
Νομίζω πως ένας στίχος μου βγαίνει αυθόρμητα και τα λέει όλα… As long as we are alive, there’s nothing to hold us down!

623

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.