VOID DROID

INTERVIEW

Αφού ολοκλήρωσαν το Ευρωπαϊκό τους tour, οι Void Droid επιστρέφουν στην Αθήνα για ένα τελευταίο μεγάλο live στο πολυαγαπημένο μας An Club. Με την μεγάλη εμπειρία που πλέον διαθέτουν έπειτα από πολλές εμφανίσεις και 12 περίπου χρόνια ενεργής παρουσίας, το βράδυ της 17ης Μαΐου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) αναμένεται να χαραχτεί στις μνήμες μας για καιρό. Έτσι, αρπάξαμε την ευκαιρία από τα μαλλιά και κάναμε μία πολύ όμορφη συζήτηση με την μπάντα οπού μιλήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν το επερχόμενο live και όχι μόνο.

Ποια είναι η πιο απρόσμενη εμπειρία που είχατε σε ένα live; Πώς επηρεάζει η ενέργεια του κοινού την απόδοσή σας στη σκηνή;
Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρκετές! Αλλά θα ξεχωρίσουμε μία. Το 2017 στο Raspi Festival στα Ιωάννινα παίζαμε τελευταίοι. Το live καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να βγούμε στην σκηνή 5 το πρωί, και τα τελευταία κομμάτια να τα παίξουμε ενώ είχε ξημερώσει με θέα τη λίμνη των Ιωαννίνων. Το εντυπωσιακό είναι πως ο κόσμος δε κουνήθηκε από την θέση του μέχρι τέλους!
Συνήθως η απόδοσή μας στα live είναι σταθερή. Προσπαθούμε πάντα, όπου και να παίζουμε, είτε σε μεγάλο venue, είτε σε φεστιβάλ, είτε σε κάποιο μικρό club, να προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε στον κόσμο που έρχεται να μας παρακολουθήσει. Φυσικά όταν η ενέργεια του κοινού είναι πιο ανεβασμένη, τότε μας δίνει αυτό το μικρό extra boost να νιώσουμε κι εμείς πιο χαλαροί και “σαν στο σπίτι μας”. Είναι σαν μια μικρή ένδειξη ότι αυτό που κάνουμε εκείνη τη στιγμή, αρέσει στον κόσμο. Φυσικά στα live κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκφραστεί όπως νιώθει καλύτερα.

-Ποιες είναι οι απαιτήσεις σας για μια επιτυχημένη εμφάνιση στη σκηνή;
Οι απαιτήσεις έρχονται κυρίως από τους εαυτούς μας. Θέλουμε να είμαστε όσο καλύτερα προβαρισμένοι γίνεται και να έχουμε τον καλύτερο δυνατό ήχο, ώστε αφενός μεν, να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αφετέρου δε, ο κόσμος να ευχαριστηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το live και να θεωρήσει ότι άξιζε τον κόπο να παρευρεθεί.

-Ποιο είναι το πιο απρόοπτο πράγμα που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας;
Θυμόμαστε μια άσχημη εμπειρία στο sixdogs πριν πολλά χρόνια. Συνέβη μια λιποθυμία από μια κοπέλα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης μας, οπότε καταλαβαίνετε ότι υπήρξε μια παγωμάρα..

-Υπάρχει κάποιο τραγούδι που συνήθως αποφεύγετε να παίζετε live και γιατί;
Δεν υπάρχουν κομμάτια που αποφεύγουμε να παίζουμε live. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι συνήθως εστιάζουμε σε κάποια συγκεκριμένα που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να λείπουν από το setlist μας και έτσι ο χρόνος δεν φτάνει για κάποια άλλα. Οπότε μοιραία, μερικά από αυτά τείνουν να μένουν περισσότερες φορές εκτός setlist. Αυτό τον καιρό προσπαθούμε να κάνουμε μια πιο δίκαιη μοιρασιά τους στα live μας, ώστε να μην αδικήσουμε κανένα από αυτά και κατ’ επέκταση τον κόσμο που θέλει να τα ακούσει.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την προώθηση της μουσικής στη χώρα μας;
Ομολογουμένως αυτό είναι μια ερώτηση που απαιτεί καφέ και μεγάλη ανάλυση! Νομίζω πως η προώθηση επηρεάζεται λίγο πολύ από το κύμα και τις συνθήκες τις εποχής. Έχουμε φτάσει σε σημείο να εξαρτιόμαστε από το internet και τα social media , επομένως είναι ξεκάθαρο πως έχουν αναπτυχθεί πολλοί μηχανισμοί προώθησης πλέον συγκριτικά με το παρελθόν. Είναι δεδομένο ότι τα πράγματα πλέον στη χώρα μας βαίνουν θετικά στο κομμάτι της προώθησης. Επειδή όμως είναι πολυπαραγοντικό και αμφίδρομο, το ζήτημα είναι τι απήχηση υπάρχει και τι θετικό αντίκτυπο δημιουργείται σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Επειδή θεωρούμε ότι η προώθηση προκύπτει από τη συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων που απασχολούνται με τη μουσική και την τέχνη γενικότερα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να έχει αγνές προθέσεις και να εμπνέει ρομαντισμό, παρά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις από εξωτερικούς παράγοντες.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χώρος για να παίξετε live και γιατί;
Δεν έχουμε ποτέ συζητήσει μεταξύ μας για προτιμήσεις για συγκεκριμένα venues. Για εμάς αγαπημένος χώρος live είναι αυτός που θα υπάρχει εξίσου ενέργεια από τη σκηνή και το κοινό ανεξαρτήτου προσέλευσης και χωρητικότητας.

Ποιος είναι ο πιο απρόσμενος καλλιτέχνης που σας επηρέασε ως μπάντα;
Πέρα από τις κλασικές επιρροές της μπάντας, όπως Metallica, Mastodon, Pantera, Pain of Salvation κλπ θα μπορούσαμε να πούμε ότι το επερχόμενο άλμπουμ μας, έχει επηρεαστεί κυρίως από μουσικές του κόσμου. Κάθε κομμάτι είναι επηρεασμένο από ένα διαφορετικό σημείο στην γη, οπότε θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο απρόσμενο μέχρι στιγμής!

Πώς αντιδράτε στα συνθήματα του κοινού κατά τη διάρκεια των live;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάποιο δικό μας trademark σύνθημα, εκτός του κλασικού “Void Droid” που θα ακουστεί κατά τη διάρκεια των live. Η αντίδρασή μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζεστή. Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες για όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε διανύσει σαν μπάντα και κυρίως για την στήριξη που έχουμε λάβει από τον κόσμο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς να βλέπεις τον κόπο σου να αναγνωρίζεται από ανθρώπους που πολλές φορές δεν γνωρίζεις προσωπικά, αλλά στο τέλος αποτελούν τον πυρήνα και την οικογένεια των Void Droid. Η μπάντα είναι τα 4 μέλη που την απαρτίζουν και ο κόσμος που την ακολουθεί και την στηρίζει σε αυτό που κάνει. Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά τα χρόνια και για τα επόμενα που θα έρθουν.

-Τι προσδοκίες έχετε για το live σας στο An Club και πώς ελπίζετε να επηρεάσει την κοινότητα των οπαδών σας;
Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε live στην Αθήνα με θεματικό background. Είτε πρόκειται για παρουσίαση δίσκου είτε για anniversary. Το συγκεκριμένο στο an club θα είναι το τελευταίο date απο το επερχόμενο Ευρωπαϊκό μας tour. Αναμένουμε από τον κόσμο να έρθει και να ζεστάνει το an club , ώστε να μπούμε σιγά σιγά στην περίοδο του 3ου μας δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την νέα σεζόν ! Φυσικά και θα ακουστούν κομμάτια από αυτόν και στο Live. Σας περιμένουμε!

628

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 39 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.