THERION: Η αρχή του symphonic metal

TRIBUTE

Το Σάββατο 10/2 και την Κυριακή 11/2 οι Σουηδοί θρύλοι του συμφωνικού μέταλ προσγειώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο συναυλίες που αναμένουμε με πολύ ανυπομονησία.

Όλα ξεκίνησαν το 1987 στην Σουηδία όταν ο Christofer Johnsson, που έπαιζε μπάσο τότε, μαζί με τον κιθαρίστα Peter Hansson και τον ντράμερ Oskar Forss δημιούργησαν μία μπάντα με όνομα Blitzkrieg. Όμως, τον Μάρτιο του 1988, μετά από ορισμένες διαφωνίες με τον Forss, η μπάντα διαλύθηκε. Λίγους μήνες μετά, ο Johnsson δημιουργεί εκ νέου την μπάντα, την ονομάζει “Megatherion”, όνομα εμπνευσμένο από το Album των Celtic Frost με τίτλο “To Mega Therion” και στην συνέχεια την μετονομάζει σε “Therion”.

Από το 1989 έως το 1991 οι Therion κυκλοφορούν μερικά demos, μέχρι που κυκλοφορούν το 1991 τον πρώτο τους full length δίσκο με τίτλο “Of Darkness” ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως Progressive Death Metal καθώς περιείχε στοιχεία που δεν ταίριαζαν στο 100% με τα standards του Death Metal εκείνης της εποχής.

Το 1996 ήταν η χρονιά της ολικής μουσικής μεταμόρφωσης των Therion, όπου ο Johnsson αποφασίζει να αφήσει πίσω τα scream φωνητικά και να εντάξει στην μουσική του συμφωνικά μέρη, γυναικείες σοπράνο φωνές και ιδιαίτερες αρμονικές συνδέσεις αποδεικνύοντας πως ο συνδυασμός του metal με οπερατικά φωνητικά και ορχηστρικές ενορχηστρώσεις μπορεί να δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στον ακροατή. Έτσι, χάρη κυρίως στους Therion, ο όρος Symphonic Metal δημιουργήθηκε.

To 1998 οι Therion κυκλοφορούν το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ τους με τίτλο “Vovin” που αναμένεται να αποτελέσει το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ τους με περισσότερα από 150.000 αντίτυπα να πωλούνται και αυτά μόνο εντός Ευρώπης. Ακολουθούν εξαιρετικές δουλειές όπως Crowning of Atlantis, Secret of the Runes αλλά και οι υπερπαραγωγές Lemuria και Sirius B.

Τον Ιανουάριο του 2021 κυκλοφορούν το “Leviathan”, άλμπουμ εμπνευσμένο από την μυθολογία, ενώ κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά παρουσιάζουν το Sequel με τίτλο “Leviathan II”. Τον Δεκέμβριο του 2023 μας παρουσιάζουν το τρίτο μέρος της τριλογίας με τίτλο “Leviathan III” και στην συνέχεια ξεκινάνε το “Leviathan Tour 2024” όπου για πολύ καλή μας τύχη θα περάσει και από την χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες που περιμένουμε αρκετό καιρό.

Ραντεβού λοιπόν 10/2 στην Αθήνα και 11/2 στην Θεσσαλονίκη για να ακούσουμε τον Christofer Johnsson και την παρέα του να μας μαγεύουν με την μουσική τους.

Facebook: https://www.facebook.com/therion/

592

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.