THE RUMJACKS: Τα πέντε πιο “Saint Patrick’s Day” τραγούδια τους

TRIBUTE

Η Saint Patrick’s Day είναι ένα εορταστικό γεγονός που τιμά τον πολιούχο της Ιρλανδίας, τον Αγίο Πατρίκιο.

Η γιορτή εορτάζεται στις 17 Μαρτίου κάθε χρόνο και έχει γίνει διεθνώς γνωστή ως μια ημέρα που συνδέεται με τον ιρλανδικό πολιτισμό και την ιρλανδική κουλτούρα.

Πέρσι τέτοια μέρα, σαν μεγάλος φαν των Ιρλανδών και της κουλτούρας τους, βρισκόμουν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας για να ζήσω από κοντά αυτή την ξεχωριστή μέρα. Φέτος δεν θα χρειαστεί καθώς την Κυριακή 17 Μαρτίου θα βρεθούν στα λημέρια μας οι “The Rumjacks” με σκοπό να φέρουν το Saint Patrick’s Day στο αγαπημένο μας Gagarin205. Έτσι λοιπόν με μεγάλη μου χαρά θα σας απαριθμήσω τα πέντε αγαπημένα μου τραγούδια των Ιρλανδών θρύλων :

1) "An Irish Pub Song": Αυτό το τραγούδι αποπνέει μια ατμόσφαιρα ιρλανδικού παμπ. Οι στίχοι περιγράφουν την εμπειρία ενός βράδυ σε ένα ιρλανδικό παμπ, με αναφορές σε παραδοσιακά στοιχεία και γεγονότα. Η μελωδία είναι ξεσηκωτική και ευχάριστη, καθιστώντας το τραγούδι ιδανικό για να κάνει το κοινό να τραγουδάει και να χορεύει. 

“We’ll raise the price o’ beer a dollar, We’ll make em wear a shirt & collar,
We’ll fly a bloody tri-colour,
And call it an Irish pub,
Jager bombs & double shots,
The underagers think its tops,
We’ll spike the drinks & pay the cops,
We got us an Irish pub.”

2) "The Black Matilda": Το τραγούδι αυτό είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι που αφηγείται την ιστορία του Black Matilda, ενός φανταστικού πλοίου. Οι στίχοι είναι γεμάτοι φαντασία και περιπέτεια, ενώ η μουσική διαθέτει έναν δυναμικό ρυθμό που καθιστά το τραγούδι αρκετά ενδιαφέρον. 

“Ho-ro m’lovelies cross yer hearts and hope to die
If e’er ye’re drawn beneath a murky fathom of her eye
Ho-ro my lovelies kiss yer arse a fond goodbye
Ye’ll never again be able to lift yer head so bloody high”

3) "Uncle Tommy": Αυτό το τραγούδι είναι μια αφήγηση για τον Uncle Tommy, έναν χαρακτήρα με περιπετειώδη ζωή. Οι στίχοι είναι γεμάτοι αναφορές σε διάφορες εμπειρίες του χαρακτήρα. Η μουσική είναι εντυπωσιακή, με γοργούς ρυθμούς ιδανικούς για το mood του Saint Patrick’s Day. 

“A half a bottle o’ whisky, tattoo of a pretty lady
Half a dozen Havana’s and his Aunties rosary
A-thunderin’ oe’r the border, guns a-blazin’, hells a-raisin’
Here I am ya bastards, ye’ll no be havin’ me!”

4) "Blows & Unkind Words": Το τραγούδι αυτό αντιμετωπίζει θέματα όπως η αντίσταση και η αντίδραση σε αδικίες. Οι στίχοι αναδεικνύουν το πάθος και τη δύναμη της αυτοαποτελεσματικότητας. Κερδίζει επ’ άξια μία θέση στη λίστα μου χάρη στις υπέροχες δυναμικές που το χαρακτηρίζουν:

“My conscience rings like a siller bell & I can waltz like a dervish my dear,
Two boots full o’ gravel through your blazin’ hell
With a shit-smeared grin from ear to ear.
Some hearts are like lightning in a bottle, and others like a moth in a can
Some hearts are a Dead Sea apple, a poison to God & man,
I’m the sweetest bag o’ rats that you’ve ever seen,
I look like trouble & I walk like a king,
It’s my thing, why bawl when I can sing
Of all the blows & unkind words?”

5) “Saints Preserve Us“: Ένα τραγούδι που εκφράζει ελπίδα και αντίσταση απέναντι σε δυσκολίες. Οι στίχοι αναδεικνύουν τη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Η μουσική διαθέτει έντονο ρυθμό, ενθαρρυντικά φωνητικά και για αυτό το “Saint Preserve Us” αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια της μπάντας.

“ ‘Saints preserve us, all these assholes are makin’ me nervous
Theres two born every minute, gone dropped us in it,
Saints preserves us,
All these assholes are makin’ me nervous, yeah,
Cut down your flag, imbeciles sans frontier “

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Gagarin205 (που εύχομαι να έχει Guinness χαχα) να χορέψουμε στους ρυθμούς των Rumjacks και να γιορτάσουμε την Saint Patrick’s Day. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

488

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.