HENCE : “Hence”

Από τον ιταλικό Βορρά και τη Reggio Emilia μας συστήνονται οι Hence με το ομότιτλο EP τους, εξελίσσοντας το παλιότερο project των μελών τους υπό τον ιδιόμορφο τίτλο Where’s my planet.

Οι συνθέσεις τους είναι “ανοιχτές” στο κοινό για να τις κατεβάσει και αποτελούν μία πολύ καλή και ελπιδοφόρα πρόταση από τη γείτονα χώρα.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως μία πιο εκλεπτυσμένη power – pop εκδοχή των Snow Patrol, σ’ ένα πακετάκι φινιρισμένης παραγωγής, καλοδουλεμένων συνθέσεων, ιδιαίτερης στιχουργικής και εξαιρετικής ενορχήστρωσης, ώστε οι 5 συνθέσεις του “Hence” ν’ ακούγονται παραπάνω από ευχάριστα.

Δημιουργούν ατμόσφαιρα, με ελάχιστα έως μηδαμινά ψυχεδελικά τεχνάσματα, στηρίζοντας τον προσανατολισμό τους σε λιτές pop μελωδικές γραμμές, ανάλαφρα strings αρπίσματα, πιανιστικά περάσματα και smooth γέφυρες, ενώ ο κλιμακούμενος δυναμισμός τους αποτυπώνεται στα βρώμικα κιθαριστικά γεμίσματα, τα εκκωφαντικά τύμπανα και την κραταιά – διακριτή μπασσογραμμή. 

Από το ραδιοφωνικό “From a Star to Another One” στο πιο ατμοσφαιρικό “Untitled”, τα 23 λεπτά της ακρόασης περνούν σαν αέρας και δημιουργούν προσδοκίες για μια αντάξια full length δουλειά. Οι Hence, είναι ό,τι πιο φρέσκο έχω ακούσει τελευταία από τη συγκεκριμένη σκηνή και διαφαίνεται εδώ, ότι το alternative rock – pop ιδίωμα μετασχηματίζεται, συγκρούεται με τα συμβατικά μαρκετίστικα κολπάκια των “ελκυστικών” front – men κι έπειτα από την αρμονική συνύπαρξη ambient ήχων και aggressive στοιχείων (δίχως υπερβολές και φιοριτούρες), το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να μην κουβαλάει τίποτα το τετριμμένο. 

Ένα full αναζωογονητικό δισκάκι, από ένα σχήμα με σαφέστατο προσανατολισμό, ξεκάθαρη ταυτότητα κι “ωραίες ιδέες” όμορφα αποτυπωμένες. 

682

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.