INTEGRITY

TRIBUTE

H ακεραιότητα είναι ένα μεγάλο προσόν που λίγοι άνθρωποι μπορούν να αποδείξουν πως κατέχουν σε απόλυτο βαθμό.

Μουσικά συναντάται στους σημαντικούς Integrity του Dwid Hellion, γέννημα θρέμμα του Cleveland. Οπαδός ο ίδιος του ντανταϊσμού, γνώρισμα του οποίου ήταν η αλλόκοτη ποίηση όπου οι δημιουργοί της τραβούσαν τυχαίες λέξεις από ένα καπέλο, συχνά αντίθετες και αταίριαστες, και δημιουργούσαν ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα. Βασισμένος σε αυτή τη μέθοδο, τραβάω τυχαία ερωταπαντήσεις από το διαδίκτυο, φτιάχνοντας και γω μια ντανταϊστική συνέντευξη. Ερωτήσεις που θα ήθελα να ρωτήσω και απαντήσεις που θα ήθελα να διαβάσω… στην οθόνη σας, λίγο πριν οι Integrity αλώσουν το Arch Club (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). 

Πιστεύεις ότι το Integrity είναι περισσότερο ένα έργο τέχνης παρά ένα συγκρότημα;
Ήταν πάντα ένα έργο τέχνης. Έχει να κάνει με τον εαυτό μου και αυτά που με ενδιαφέρουν – δεν θα εξηγήσω σε όλους πως κρατιούνται χέρι-χέρι, γιατί είναι βαρετό να τους εξηγήσω τα πάντα. Θέλετε πραγματικά να διαβάσετε μια κριτική για μια ταινία που σας λέει τα spoilers; Τι νόημα έχει αυτό;

Link: https://www.noecho.net/interviews/integrity-singer-dwid-hellion-interview

Ποιο είναι το προσωπικό σου νόημα πίσω από το όνομα της μπάντας;
Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, η λέξη ακεραιότητα σημαίνει να υπερασπίζεσαι αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό. Αυτό πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει το συγκρότημα: να υπερασπίζομαι αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει με αυτό που όλοι οι άλλοι στον κόσμο πιστεύουν ότι είναι σωστό ή λάθος. Αυτό είναι από τη δική μου οπτική γωνία και γι’ αυτό χρησιμοποίησα τη λέξη ακεραιότητα εκείνη την εποχή. Το Integrity είναι μόνο ένα από εκείνα τα ονόματα που ακούγονται πανκ που σήμαιναν λίγο περισσότερα από το να λέμε απλά gory guts ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά την ίδια στιγμή, το όνομα μπορεί να παρερμηνευτεί ως σχεδόν παρωδία, καθώς πολλοί από τους στίχους που ασχολούμαστε αγγίζουν περισσότερο κάποιο κακό ή πιο σκοτεινό θέμα. Δημιουργεί μια ωραία μίξη σύγκρουσης και τριβής.

Link: https://www.thrashermagazine.com/articles/integrity-interview

Με μια τόσο μακρά ιστορία, θέλω να κάνω πολλές ερωτήσεις, αλλά η πρώτη από αυτές είναι ποια είναι η αγαπημένη σας κυκλοφορία ή συλλογή στη δισκογραφία του Integrity;
Το επόμενο άλμπουμ είναι πάντα το αγαπημένο μου άλμπουμ. Γι’ αυτό συνεχίζω να προχωρώ, γιατί ανυπομονώ για την επόμενη ηχογράφηση και τι θα μου αποκαλύψει.

Link: https://www.brooklynvegan.com/30-years-of-integrity-an-interview-with-dwid-hellion-on-his-vast-career

Γιατί πιστεύεις ότι η ανθρωπότητα είναι τόσο άθλια;
Ιστορία. H Σύγχρονη και προηγούμενη ιστορία — όπως μπορείτε να καταλάβεις, απαντώ ως Αμερικανός [γέλια]. Η ιστορία αποδεικνύει, ξανά και ξανά, ότι η ανθρωπότητα είναι μια ασθένεια και ένας ιός που κινείται με μεγάλες ταχύτητες για να καταστρέψει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά τα πάντα γύρω της.

Link: https://daily.bandcamp.com/features/integrity-dwid-hellion-interview

Πιστεύεις ότι, στη σημερινή εποχή, υπάρχει ακόμα κάτι πραγματικά εναλλακτικό στην underground punk και metal σκηνή;
Σίγουρα, ναι. Νομίζω ότι οι άνθρωποι συχνά προκαλούν πράγματα και κάνουν νέα πράγματα και παραβιάζουν κανόνες. Κάθε φορά που κάνετε κάτι που είναι περιπετειώδες, υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να θέσει κανόνες γύρω από αυτό και να το βάλει μέσα. Και πάντα υπάρχει κάποιος άλλος που σπάει αυτά τα κουτιά. Και αυτό το κάνει ενδιαφέρον. Εάν δεν έχετε αυτού του είδους τους επαναστάτες, αυτές τις καταστροφικές δυνάμεις, τότε δεν θα είστε σε θέση να συνεχίσετε να δημιουργείτε. Ακόμη και ως κάποιος που απλώς ενδιαφέρεται να ακούει μουσική, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε στη μουσική σας παλέτα: μπάντες που σπάνε το καλούπι ξανά και ξανά. Μερικές φορές μπορεί να το κάνουν άσχημα και μερικές φορές μπορεί να το κάνουν φανταστικά, αλλά είναι σημαντικό.

Link: https://cvltnation.com/interview-dwid-hellion/

Ας δούμε το θέμα των Misfits. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το δούμε αυτό. Θα μπορούσες να πεις, επειδή το μήνυμα είναι mainstream τώρα, έχει αποδυναμωθεί. Ή, θα μπορούσατε να πεις ότι «οι καλοί κέρδισαν» και αυτό το υπόγειο μήνυμα είναι πλέον το mainstream. Ποια είναι η οπτική σου σε αυτό;
Ναι, δεν νομίζω ότι οι Misfits έχουν αποδυναμωθεί καθόλου από τον Danzig. Νομίζω ότι οι Misfits του Danzig είναι διαχρονικοί και νομίζω ότι ο κόσμος συμβαδίζει. Νομίζω ότι είναι ένα άτομο που είναι συχνά μπροστά από την εποχή του. Με τα σόλο άλμπουμ του Danzig, ήταν η τέλεια στιγμή για να φτάσει σε ευρύτερο κοινό και έλαβε αρκετούς επαίνους για αυτά τα άλμπουμ και του άξιζε αυτό. Ήταν υπέροχο που έλαβε αναγνώριση. Έγραψε τραγούδια για τον Johnny Cash και τον Roy Orbison. Δεν νομίζω ότι τίποτα από αυτά που έχει κάνει τον έχει αποδυναμωθεί. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που αυτά τα μπλουζάκια βρίσκονται σε αυτά τα καταστήματα και βρίσκουν κόσμο. Αλλά, επίσης, νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν αυτά τα πουκάμισα ως ρούχα στον δρόμο και δεν ακούν το Earth AD. Το βλέπουν απλώς ως μια δροσερή οπτική αισθητική που φαίνεται δροσερή και τους φαίνεται ωραία.

Link: www.punknews.org/amp/67525/interviews-dwid-hellion-on-integritys-new-record-gism-and-annihilation

Έχω διαβάσει στο παρελθόν για το πόσο χαρούμενος νιώθεις δουλεύοντας όπως τώρα. Πώς ήταν το 1996 και πώς άλλαξε/εξελίχτηκε το σύστημα γραφής και παιξίματος από τότε;
Η σύνθεση τραγουδιών, ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις, είναι πολύ πιο εύκολη στις μέρες μας χάρη στην τεχνολογία. Στη δεκαετία του 1990 η τεχνολογία δεν ήταν αυτή που είναι σήμερα. Ηχογραφούσαμε σε καρούλι σε κύλινδρο (αναλογική κασέτα) και αυτό ήταν ένα μέσο που δεν συγχωρούσε. Εάν έκανες ένα λάθος, δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε απλώς να διορθωθεί όπως μπορεί τώρα, με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή. Οι Integrity συνεχίζουν για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η σύνθεση εξελίσσεται και μεταλλάσσεται για χάρη των Integrity. Έχει γίνει το δικό της θηρίο. Δεν ακολουθεί τον εύκολο δρόμο και συνήθως δεν συμπίπτει με τις τρέχουσες μουσικές τάσεις.

Link: https://www.punktastic.com/interviews/interview-dwid-hellion-integrity/

Θα ηχογραφούσατε ποτέ άλμπουμ χρησιμοποιώντας έναν ανερχόμενο παραγωγό που μπορεί να έχει κάποιες νέες ιδέες ή με τόσα χρόνια στην πλάτη σας, προτιμάτε να έχετε κάποιον που γνωρίζει τη φόρμουλα για να σας δώσει αυτό που θέλετε σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο;
Αμφίβολο, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά να προσπαθήσω να αλλάξω τη μουσική μου ώστε να ταιριάζει με τις τρέχουσες τάσεις. Η μουσική μου είναι η προσωπική μου ψυχαγωγία. Αυτό συχνά εκνευρίζει τους ανθρώπους, επειδή αισθάνονται μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να ακολουθήσουν όποιες τάσεις είναι αυτή τη στιγμή στη μόδα. Και όποιος δεν ακολουθεί πρέπει να αποτελεί απειλή. Η ελευθερία που μου παρέχεται από το να μην είμαι σκλαβωμένος από αυτές τις άστατες τάσεις είναι ανεκτίμητη. Περιφρονώ τα triggered drums και δεν είμαι πολύ ανοιχτός στο να μου υπαγορεύει κάποιος ξένος πώς πρέπει να είναι η μουσική μου. Στο παρελθόν, έχω εγκαταλείψει τις δισκογραφικές για τέτοιου είδους εισβολή στη διαδικασία γραφής της μουσικής μου.

Link: https://ghostcultmag.com/riding-the-snake-an-interview-with-integrity/#google_vignette

16 Ιουνίου θα μιλήσει η ακεραιότητα επί σκηνής.

562

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.