CURSED BLOOD

INTERVIEW

Ποιος τους καταράστηκε ίσως να μη μάθουμε, όμως οι ψημένοι στα μουσικά υπόγεια, άνθρωποι που απαρτίζουν τους Cursed Blood, στέλνουν τον τυμπανιστή τους, τον Νίκο, να απαντήσει τις ερωτήσεις του Δημήτρη Μαρσέλου, εν όψει της εμφανίσεως τους στο Κύτταρο με τους Midnight, στις 30 Απριλίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

Καλησπέρα, παιδιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά, αφού μας ενημερώσατε πως η εμφάνιση σας στο Slap ‘n’ Panic ακυρώθηκε λόγω τραυματισμού. Ποιος καταράστηκε το αίμα σας τελικά;
Αυτό πρέπει να ήταν ταυτόχρονη επίθεση απο τα Θεία και την εκκλησία μαζί, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια γκαντεμιά! Ευτυχώς οι δυνάμεις του κάτω κόσμου εδράσαν ταχύτατα με αποτέλεσμα να ορθοποδήσουμε γρήγορα και να είμαστε όλοι πίσω στις θέσεις μάχης. Στη σοβαρή τώρα ευτυχώς ήταν μικρός ο τραυματισμός και δε χρειάστηκε κάτι περισσότερο από απλή περίθαλψη. Το μόνο που έχω να πω είναι το εξής, να προσέχετε στις κουζίνες σας!
 
-Μέλη σεσημασμένα αποτελούν τους Cursed Blood. Πως συναντηθήκατε και αποφασίσατε να αρχίσετε τις πανκοντεθιές; Τι άλλο κάνετε παράλληλα;
Η αρχή έγινε με εμένα και τον Κώστα (κιθάρα) που τον πέτυχα να κάνει ήχο σε ενα live των Dead Congregation και ήταν λίγο μόλις είχε γυρίσει Ελλάδα μετα απο χρόνια που έμενε έξω. Είπαμε να τζαμαρουμε καμια autopsίλα και κανα έτσι σάπιο riff για την καυλάντα και μετα απο δυο-τρείς φορές που παίξαμε είπαμε να το ενισχύσουμε το κόλπο με προσθήκες κοινών γερόλυκων. Γνωριζόμαστε χρόνια ολοι μεταξύ μας οπότε το ψήσιμο ηταν εύκολο.
Ασχολίες έχουμε ολοι διάφορες, εγώ δεν ξέρω ακόμα πόσες ακόμα μπαντες θα φτιάξω, ο Άρης(φωνή) ειναι υπέυθυνος για πολλα artworks από albums που χουνε βγει στην πιάτσα, ο Κώστας ειναι απο τους κορυφαίους live ηχολήπτες που παίζουνε, Ο Τηλέμαχος (μπάσο) βασανίζει έγχορδα κι αυτός σε πολλά projects, σε δουλεία να βρισκόμαστε μωρέ.
 
-Στην εμφάνιση σας στο Gagarin πριν τους Triumph of Death, παίξατε ένα νέο τραγούδι, άρα περιμένουμε σύντομα κάποιο album; Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτό;
Η αλήθεια ειναι ότι παίξαμε τέσσερα καινούργια κομμάτια μιας και τα χουμε ζεστά λόγω προβών για το album. Λίγοι στίχοι έχουνε μείνει εδώ και έκει αλλα γενικά το υλικό είναι έτοιμο και αργα ή γρήγορα θα μπούμε για ηχογράφηση.

-Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία σας ήταν το “Crusty demons of death”, όπου διασκευάζετε Terrorizer, Discharge και Anticimex. Σημαίνει αυτό πως πλέον το d-beat θα έχει μεγαλύτερη παρουσία στη μουσική σας σε σχέση με το “Taker of life”;
Αδερφέ έχεις πέσει εκατό τοις εκατό μέσα! Χαχα. Το νέο υλικό ειναι πιο συμπαγές απο το ΕΡ και τα κομμάτια εχουνε βγεί αβίαστα, σχεδον τζαμαριστά θα ελεγα και άρκετες d-beatίλες σκάνε ακριβώς έκει που χρείαζονται για να συνεχιστεί το ανίερο headbanging!
 
Εκτός από τους προαναφερθέντες, ποια άλλα συγκροτήματα θεωρείτε επιδραστικά για τον ήχο σας;
Σίγουρα οι Θεοί των Όλων Slayer, παλιοί Celtic Frost, εμφανώς οι Autopsy, τα πρώτα albums των Malevolent Creation, εννοείται οι Entombed, αρκετά παλιά Σουηδο-dbeat/crust σχήματα όπως Totalitar, Mob 47, Disfear. Καπώς έτσι έχουμε φέρει όλοι τις επιρροές μας και βγαίνει αυτό το σαπακιασμένο αποτέλεσμα.
 
-Έχετε και σεις τιμήσει, όπως πολλοί άλλοι, τι φορμάτ της κασέτας για την πρώτη σας κυκλοφορία. Τι σας έκανε να την επιλέξετε, αν σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχουν πολλοί με κασετόφωνο πια (εγώ έχω ακόμη) και κάποιοι δεν ξέρουν καν τι είναι;
Περισσότερο θα πω είναι η νοσταλγία της κουλτούρας της κασέτας, μιας και προσωπικά μέγαλα death metal albums της χρύσης εποχής τα έχω σε αυτο το format αγορασμένα από τότε. Είναι και λίγο σαν promo η φάση της πλέον , τύπου κάποιος που γουστάρει θα δώσει ένα πεντάευρω να έχει κάτι απο σένα κι ας μην το βάλει να το άκουσει ποτέ. Έχω και εγώ ενα κωλόσαπιο walkman το όποιο κρατάει ακόμα!
 
-Έχουν βοηθήσει πιστευετε τους μουσικούς τα streaming media ή απλά τους ρουφούν το blood, cursed και μη;
Σίγουρα έχουνε βοηθήσει μικρομεσαίες μπάντες περισσότερο στο θέμα reach και promotion, στο να φτάσει η μουσική τους πιο μακριά και πιο εύκολα. Για μπάντες που προσπαθόυνε να ζήσουνε ή ζούνε ηδη απο τη μουσική εχουνε κάνει και κακό εννοείται περισσότερο στον οικονομικό τομέα του θέματος μιας και κυριολέκτικα δεν βγάζουνε μία απο αυτές τις πλατφόρμες. Για μπάντες-καφενεία όπως είμαστε εμείς μόνο καλό μπορουνε να κάνουνε γιατί δεν βιοποριζόμαστε απο αυτό ούτε πρόκειται, οποτε μόνο καλό το να είναι η μουσίκη σου άμεσα και παντόυ διαθέσιμη. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ μουσική απο spotify αλλα κατεβάζω φουλ mp3s ακόμα κλπ.

Ποια 5 albums θα μπορούσαν να σπάσουν την κατάρα του αίματος;
Ολη η πασχαλινή δισκογραφία του Χρήστου Σαντικάι και του Πέτρου Γαιτάνου.
 
Ποιο στίχους σας θα τραγουδούσαν οι καταραμένοι πηγαίνοντας στο Κύτταρο να σας δουν μαζί με τους Midnight;
Σίγουρα κάνεις δεν ξέρει Χριστό απο τους στίχους μας, οπότε μαζευτείτε απο το μεσημεράκι, ανοίξτε μπίρες και τσίπουρα , ριξτε μαζί ένα “Blasting our way through the boundaries of Hell
No one can stop us tonight
We take on the world with hatred inside
Mayhem, the reason we fight” των Θεών Slayer και ελάτε μετά να πιούμε και τα υπόλοιπα παρέα στο live.

Τι σχέδια έχουν οι Cursed Blood για το μέλλον; Να κερδίσετε το Τζόκερ ας πούμε…
Το Τζόκερ θα ήτανε ένα τρελό όνειρο, οπώς και τρελό όνειρο θα ήτανε να γυρνάγαμε τον κόσμο συνέχεια παίζοντας death metal και να ζούσαμε από αυτο αλλα επειδή όλο αυτο το σενάριο έιναι ουτοπικό τα σχέδια παραμένουνε ως έχουν. Καφενειακές πρόβες με αρκετό ξύδι και τζαμάρισμα μια-δυο φορες τη βδομάδα για να φύγουνε οι τσίτες και τα νεύρα απο τη δουλεία, σύνθεση και κυκλοφορία νέου υλικου όταν το αφήνουνε αυτό οι Μεγάλες Του Σκότους Δυνάμεις και κανα λαϊβάκι όποτε μπορούμε και όπου μπορούμε για να φέυγουνε τα χοντρά.

177

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.