ALKALINE TRIO: “Blood, Hair And Eyeballs”

ALBUM

Είδος: Pop Punk
Εταιρία: Rise Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2024

Σχεδόν 30 χρόνια στο κουρμπέτι, οι Αμερικανοί Alkalnie Trio είναι καβάλα στο βαγόνι του pop punk τρένου που μπάντες σαν τους Blink 182 και Sum 41, έφεραν στο προσκήνιο. Από το ντεμπούτο τους “Goddamnit” του 1998 ως σήμερα, μετρούν δέκα ολοκληρωμένα albums και χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις, όμως παράλληλα έχουν περάσει και την περίοδο της έντονης αμφισβήτησης.

Αν και την περασμένη δεκαετία φάνηκε να δυσκολεύονται και τα κενά μεταξύ των δίσκων έγιναν 5ετή, με το “My Shame is True” (2013) οι Alkaline Trio βρέθηκαν σε καλή φάση, αλλά 5 χρόνια μετά στο “Is this Cursed?” (2018), τα πράγματα ακουγόντουσαν ακόμη λίγο άνισα και μακρυά από τον παλιό καλό εαυτό τους.

Έρχεται λοιπόν, το δέκα το καλό, να επαναφέρει την τάξη. Το ALKALINE TRIO: “Blood, Hair And Eyeballs”, πάλι σε παραγωγή του κατόχου Grammy, Cameron Webb (NOFX, Pennywise, Danzig,Puddle of Mudd και δε συμμαζεύεται), θα κάνει τους φίλους της μπάντας να τους εμπιστευτεί ξανά, αφού προσφέρουν 11 εξαίσια τραγούδια που θα ακούσεις με τεράστια ευχαρίστηση. Τα τραγούδια είναι όλα ανάλογου επιπέδου και δεν ξεχωρίζει εύκολα κάποιο που θα μπορούσαν να έχουν πετάξει στον κάδο της κομποστοποίησης και στο σύνολο του ο δίσκος έχει τη συνοχή που χρειάζεται ένα μουσικό έργο για να κρατήσεις τον ακροατή σε εγρήγορση.

Μην περιμένετε κάποια ένταση ή πως ο δίσκος θα γίνει η αφορμή να ανέβετε και πάλι στα skateboards, αλλά η ποιότητα του αποτελέσματος του “Blood, Hair And Eyeballs” είναι τέτοιο που θα φέρει και πάλι το όνομα τους στα χείλη των φιλόμουσων.

Στα αρνητικά τώρα, το δέκατο album των Alkaline Trio θα είναι το τελευταίο όπου θα ακούγονται τα τύμπανα του Derek Grant, ο οποίος αποχώρησε από το συγκρότημα αφήνοντας τις μπακέτες στον Atom Willard (Rocket from the Crypt, Social Distortion, The Offspring, Danko Jones, Against Me!).

Αν λοιπόν, δεν γυρίζουν τα έντερα σου με το φιλήσυχο punk της “νέας” γενιάς, τότε αυτό το αλμπουμάκι θα σου κάνει ιδανική παρέα όσο οδηγείς στους πηγμένους ελληνικούς δρόμους ή όσο φιλετάρεις τον μπακαλιάρο που είδες να φτιάχνουν στο master chef.

Όπως και να ‘χει, πέρασα όμορφα με ένα είδος που συνήθως αποφεύγω σαν λογαριασμό ρεύματος. Αν η καρδιά σου δεν είναι πέτρινη, λίγη αγάπη ας δοθεί στους Alkaline Trio, εγγυώμαι πως τώρα την αξίζουν.

Official Site: https://alkalinetrio.com/
Facebook: https://www.facebook.com/alkalinetrio/
Instagram: https://www.instagram.com/alkaline_trio/

281

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.