BATTLECROSS: “War Of Will”

Όσοι επιθυμήσατε σουηδικό death στο στυλ των παλιών In Flames και At The Gates με σύγχρονες metalcore αναφορές και 80’s thrash στοιχεία, η απάντηση έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Battlecross με την καινούργια τους δουλειά που φέρει τον τίτλο “War of Will” δικαιολογούν τον ντόρο που έγινε με την προηγούμενη κυκλοφορία τους και αποζημιώνουν όλους όσους περίμεναν αγωνιωδώς κάτι καλό από αυτούς.

Η μόδα του μελωδικού death έχει κάπως παρέλθει και μετά από αμέτρητες βλακείες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς ηρέμησε κάπως το πράγμα. Από metalcore ηλιθιότητες και κόπιες έχουμε χορτάσει τον τελευταίο καιρό  και επιτέλους σκάνε μύτη οι Battlecross και παντρεύουν τα δύο είδη με άριστο τρόπο προσθέτοντας την δικιά τους πινελιά στον πίνακα που λέγεται μελωδικό death. Τσαμπουκάς, ενέργεια, αποφυγή ξενέρωτων τετριμμένων μελωδικών ρεφραίν (έλεος πια) και riff που συνδέουν περασμένες δεκαετίες με το σήμερα και απογειώνουν την ακουστική εμπειρία μας.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την μουσική τους Blue Collar Thrash Metal σε περίπτωση που θέλετε μια μουσική ταμπέλα για το “War of Will”. Προσωπικά οι “ξυραφιές” του “Forced Fed Lies” και του “Ghost Alive” μου έφεραν στο μυαλό Dark Angel και τα “My Vaccine” και “The Will To Overcome” βρωμάνε σουηδίλα από εδώ έως το Michigan. Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν προτείνω κομμάτια αλλά ολόκληρο τον δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι κι αλλιώς τα 40 λεπτά που διαρκεί μοιάζουν λίγα οπότε θεωρό δεδομένο το ότι θα πατήσετε το play αμέσως μόλις τελειώσετε την πρώτη ακρόαση.

486

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.