BROKEN HOPE: “Mutilated and Assimilated”

Με μοναδικό ιδρυτικό μέλος τον κιθαρίστα Jeremy Wagner, οι Broken Hope κυκλοφορούν το δεύτερο full length τους ύστερα από την επαναφορά τους το 2013 με το “Omen of Disease”.

Το μεγάλο διάλειμμα που είχαν κάνει, βοήθησε εν μέρει στην ανασύνταξη της μπάντας, με τον εδώ και 5 χρόνια “νέο” frontman τους, Damian “Tom” Leski, να κάνει εξαιρετική δουλειά και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις πίσω από το μικρόφωνο με τα κάφρικα φωνητικά του να δένουν άψογα με την αισθητική του group.

Το “Mutilated and Assimilated” είναι καθόλα καταιγιστικό και βαδίζει στα γνωστά πρότυπα της Morbid Angel-ικής σχολής, την οποία οι Broken Hope υπηρετούν αρκετά χρόνια, με αρκετές δόσεις από Cannibal Corpse στον ήχο του. Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά καλό album στο είδος του, είναι οι to the point αναφορές στις death metal επιρροές του, δημιουργώντας ένα σοβαρό gore δίσκο που θα χαρίσει ένα αβυσσαλέο 40λεπτο σε όποιον μπει στη διαδικασία να τον ακούσει.

Χορταστικό και γεμάτο ενδιαφέρουσες αλλαγές και ιντερλούδια, με το horror στοιχείο να πλέκει μια μακάβρια ατμόσφαιρα και να συντελεί στην ενδεχομένως καλύτερη δουλειά του συγκροτήματος έως σήμερα. Brutal μέχρι τα μπούνια, με τις δίκασες να παίρνουν φωτιά και τον Jeremy Wagner να αποστομώνει όσους κρατούσαν μικρό καλάθι για το ποιόν των Broken Hope ύστερα από την επιστροφή τους.

Αβάδιστα, αβίαστα κι αβαβά, ένας πραγματικά καλός death metal δίσκος που τιμά την αμερικανική σκηνή και τα χρήματα όσων τον αποκτήσουν.

833

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.