THE CYON PROJECT: “Tales of Pain”

Από το Τορίνο για τον Άλφα, Θεόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης!

Το κουαρτέτο που ακούει στο όνομα The Cyon Project αν και Ιταλικής καταγωγής, έχουν εμφανώς ήχο Αμερικάνικο. Alternative metal με ροπή προς το ψυχασθενές, με σίγουρη επιρροή τους Melvins, έρχεται εδώ με τη νέα του κυκλοφορία “Tales of Pain” να μας αποσπάσει την προσοχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν μιλάμε για κάτι groundbreaking, όπως λένε και στο χωριό μου, αλλά σίγουρα ποιοτικό και διασκεδαστικό.

Η αρχή με το “Joe” δείχνει το πόσο παιχνιδιάρηδες είναι αφού η σχεδόν κλασσικομουσική δομή, σε αποπροσανατολίζει και σου γεννά προσδοκίες για άλλα πράγματα και άλλους ήχους πιο ήρεμους και ξαφνικά η κιθάρα ακούγεται σαν ζέβρα που τρέχει ανέμελη σε κάποια Αφρικάνικη στέπα με τη βοήθεια πομπώδους συμφωνικής ορχήστρας, σε ένα κομμάτι που ταιριάζει σε soundtrack κάποιας ταινίας δράσης, τύπου Κόναν ο Βάρβαρος.

Στο “Cheesy Song” όμως βγαίνει η κανονική τους ταυτότητα που θυμίζει έντονα Stone Sour με ολίγη από Mastodon του τώρα. Στο “Mr. Creosote” ακούγονται και κιθαριστικές επιρροές από μπάντες, όπως οι Helmet και η επανεμφάνιση της ορχήστρας (η οποία εδραιώνεται στο κεθεξής) στο “Riot” μας δίνει ίσως το καλύτερο τραγούδι του album.

Με τα “Phantom Limb” και “Sandglass” δείχνουν πως μπορούν να γράψουν και μπαλάντες, με έναν τραγουδιστή που δεν μοιάζει Ιταλός και αυτό βοηθάει στην ανέλιξη τους πολύ.

Ένα ακόμα εμπνευσμένο δυνατό κομμάτι το “Average People” και το γκρουβάτο “John Ryder” που βγάζει και λίγο Godsmack από μέσα του κάνουν τους The Cyon Project ακόμα πιο αξιαγάπητους.

Δυναμικό, εναλλακτικό, πιασάρικο, σύγχρονο. Ανάσα δροσιάς στο συρφετό που υπάρχει εκεί έξω.

487

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.