SADHUS-THE SMOKING COMMUNITY

INTERVIEW

Sadhus-The Smoking Community. Όχι, δεν είναι παράρτημα του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.

Είναι αυτό που οι γονείς φοβούνται πως ακούνε τα παιδιά τους. Αυτό που τα παιδιά θα εύχονταν να ακούν οι γονείς τους. Αν δεν έχεις πάρει γραμμή το νέο τους album “Illegal Sludge” (δεν τα γράφει “τζάμπα” ο Βαγγέλης), κάνε μεταβολή και άκου το. Εγώ από την άλλη, στρίμωξα τον Σταύρο που νομίζει πως τραγουδάει και του τα’ πα ένα χεράκι. Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο An Club μαζί με τους Acid Mammoth, μην ξεχνιόμαστε. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Καλημέρα, Σταύρο! Ελπίζω να μη σε πέτυχα στην τουαλέτα όπου έχω την εντύπωση πως εμπνέεσαι τους στίχους; Έχεις γράψει ποτέ τραγούδι σε χαρτί υγείας;
Η έμπνευση για τους στίχους μπορεί να σου έρθει στο πιο περίεργο μέρος, παρόλα αυτά όμως επειδή δεν έχεις πάντα ένα χαρτί και ένα μολύβι (ναι, γιατί με τα κινητά δεν τα πάω καλά), κρατάς την κεντρική ιδέα και την αποτυπώνεις με την ηρεμία σου στο χώρο που νιώθεις άνετα. Σε βασιλικό θρόνο και σε όμορφο χαρτί τουαλέτας τρίφυλλο και με άρωμα λεβάντας έχουν γραφτεί οι στίχοι του Make Me 20 euros. Δεν το περίμενες αυτό.

-Έχετε θέμα με τα ζώα; Στο ομώνυμο album σας, άνθρωποι με κεφαλές ζώων, στο “Big Fish” EP σαρκοβόρα ψάρια και τώρα στο “Illegal Sludge” λυσσασμένα σκυλιά. Θέλετε να περάσετε κάποιο μήνυμα ή απλά πρέπει να σταματήσω τα χάπια;
Καλά το παρατήρησες και αν όντως έπαιρνες πιο δυνατά χάπια θα μετρούσες και στα 3 album 5 φιγούρες. Οπότε σίγουρα δεν είναι τυχαία ούτε τα ζώα-μορφές, ούτε ο αριθμός τους. Δεν συνεχίζω γιατί ίσως χαθεί η μαγεία αλλά ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας θα ‘χει κάνει τους συνειρμούς του και σίγουρα θα ήθελα να τους ακούσω. Πάντως σε όλα υπάρχουν 5 μορφές, ζώων και μη ή συνδυασμός και όλα γύρω από κάτι. Είπα αρκετά πιστεύω.

-“Illegal Sludge” λοιπόν. Τι το παράνομο περιέχει; Απάντα ελεύθερα, η ασφάλεια δεν μας διαβάζει.
Παίζουμε ένα είδος μουσικής που χαίρει ακρότητας και πιστεύουμε αποπνέει μια αίσθηση κινδύνου και παρανομίας. Στην ουσία ο τίτλος εδώ αποτελεί μια περιγραφή του χαρακτήρα της μπάντας στο συγκεκριμένο άλμπουμ ή της αίσθησης που πιστεύουμε ότι αφήνει η ακρόαση της μουσικής μας.

-Τι συμβολίζουν τα άγρια σκυλιά του εξώφυλλου; Σας έχει πιάσει λύσσα να προσφέρετε όσο πιο λασπωμένη μουσική γίνεται; Εναντίον ποιου/ποιων θα ελεθευρώνατε τα συμπαθή κατοικίδια;
Είναι μια αγέλη σκύλων που νιώθει απειλή λόγω του βρυχηχθμού της ανθρώπινης μηχανής και ενστικτωδώς αντιδρά στη βίαιη εισβολή. Η αίσθηση του παρανόμου κρύβεται κι εδώ μέσα στις σκιές, στη βρώμικη και λασπωμένη πόλη. Η ύπαρξη απειλείται…η αγέλη πρέπει να δράσει, ενάντια σε οτιδήποτε φαντάζει καταπιεστικό ή επικίνδυνο. Παράνομη φαντάζει με τα ανθρώπινα μέτρα η αντεπίθεση των σκύλων, καθόλα νόμιμη στα συμπαντικά μέτρα η αυτοπροστασία από σφαιτεριστές της ύπαρξης.

Ο δίσκος είναι φοβερός…για σουβέρ. Ποια άλλη χρήση θεωρείς πως θα του άρμοζε;
Αν τον αφήσεις έξω το καλοκαίρι πάνω σε μία ζεστή σωλήνα και διπλώσει λίγο γίνεται με ωραία φρουτοθήκη και πρωτότυπη. Επίσης αν το σπάσεις σε μία δύσκολη στιγμή, τα μικρά κοφτερά κομμάτια του γίνονται ένα ωραίο μικροσκοπικό φονικό όπλο.

-Υπάρχει μέσα ένα τραγούδι ονόματι “Eye on Man” το οποίο τελειώνει με γνωστή μελωδία των Black Sabbath…κλέ-γκουχ-φτες-γκουχ. Προτείνω στο επόμενο album “Eye on Horse” για να μη μείνουν στην απέξω και οι Motorhead. Πως το σκέφτηκες αυτό, ρε κερατά;
Πως το σκέφτηκες τώρα εσύ αυτό, ρε κερατά, θα μου πεις; Ωραία ιδέα. Στην ερώτηση σου όμως δεν μπορώ να απαντήσω γιατί άλλος είναι ο Νονός του τίτλου στο κομμάτι αυτό.

-Φήμες λένε πως σε ένα από τα κομμάτια, είχατε αιχμαλωτίσει τον Max Cavalera για να τραγουδήσει γιατί εσύ βαριόσουν. Το πιστεύω. Ήταν εδώ το καλοκαίρι άλλωστε. Τι θα απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τις ηχογραφήσεις;
Χμμμμ εεεε δυστυχώς, δεν έχουν φτάσει στα δικά μου αυτιά τέτοιες φήμες, είναι μεγάλη μου αγάπη και σίγουρα αν μου δινόταν η ευκαιρία θα το ‘κανα. Χαλάω τη φήμη δυστυχώς και απαντώ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί αν γινόταν να ‘σαι σίγουρος θα υπήρχε ένα τεράστιο αυτοκολλητάκι με το όνομά του στη συσκευασία. Με τιμά όμως αυτή η συνωμοσία και περιμένω και άλλες.

-Η παραγωγή είναι τόσο καθαρή που θα μπορούσε να είναι και σε album του Light. Δεν ντρέπεστε να ξεπουλιέστε έτσι; Ποιοι βοήθησαν στο να δημιουργηθεί αυτό το έκτρωμα;
Δυστυχώς δεν έχω εντρυφήσει στην παραγωγή της μουσικής του. Αυτό το έκτρωμα μας βοήθησε να δημιουργηθεί ο Ηρακλής Βλαχάκης που μέσα από το νέο μας χώρο -στούντιο- δεύτερο σπίτι, έχοντας και τον άπλετο χρόνο και ακολουθώντας τα θέλω μας και τις σκέψεις μας κατάφερε να βγει αυτό το αποτέλεσμα και η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Την τελική πινελιά την έβαλε ο κύριος Brad Boatright με το master του.

-Eyehategod ή Crowbar; Metallica ή Iron Maiden; Kanye West ή Trannos; Με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε σε μια επόμενη κυκλοφορία σας;
Μόνο στην πρώτη συνεργασία κολλάω λίγο, αλλά νομίζω με Eyehategod, αν ήταν καθαρά δικιά μου επιλογή. Στη δεύτερη συγνώμη αλλά Iron Maiden, ε και στην τρίτη Kanye West και δεν σχολιάζω καν.

-Θα παρουσιάσετε το νέο σας, τέλος πάντων δεν θα χαρακτηρίσω, στο An club με τη βοήθεια των Acid Mammoth. Γιατί ρε, παίρνετε αμάχους στο λαιμό σας; Έχουν κύρος τα παιδιά. Γιατί να μπλέξουν με την καπνιστική (υποθέτω δεν καπνίζετε τυριά) κοινότητα;
Και ποιος σου είπε ότι τα παιδιά είναι άμαχα; Εννοείται ότι έχουν κύρος και έχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη τους plus το Doom είναι ο κοινός μας παρανομαστής. Η αγάπη για αυτό που κάνουν η αλήθεια είναι ότι μας τράβηξε την προσοχή στην αρχή και αφού γνωριστήκαμε και υπήρχε η αμοιβαία συμπάθεια φτάσαμε στο πάντρεμα. Όλοι θέλουν να μπλέξουν με τη καπνιστικη κοινότητα και το ξέρεις.

-Ποιον πολιτικό του 20ου αιώνα θα πέταγες κάτω στα σκαλιά του An και μετά θα τον αλυσόδενες κοντά σε ηχείο για να υποστεί το βασανιστήριο του live σας; Αν γούσταρε εν τέλει, τι θα έλεγε στους φίλους του;
Παρ’ ότι δεν γουστάρουμε να καταπιέζουμε κανέναν ανεξάρτητα από τις πράξεις του, ίσως διάλεγα τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο για όποιον θυμάται, ο οποίος δεν είμαι σίγουρος ότι εν τέλει θα δυσφορούσε με την όλη κατάσταση. Ήξερε βλέπεις καλά από τενεκέδες ξεγάνωτους.

-Για τέλος, κάνε μου και εσύ μια ερώτηση. Θα την απαντήσω με ειλικρίνεια. Δεν είμαι σαρδανάπαλος σαν και σένα εγώ.
Τελικά τις ερωτήσεις τις κάνεις με χαρά ή από αγγαρεία; Πωωωω τι να ρωτήσω πάλι έχω βαρεθεί τόσα χρόνια με τις κλασικές ερωτήσεις!

-Βαριέμαι ειλικρινά για αυτό ρωτάω τόσες βλακείες ώστε να σταματήσουν να μου δίνουν συνεντεύξεις. Πέρα από την πλάκα συγχαρητήρια για το “Illegal Sludge”. Βρήκα επιτέλους το όπλο για να κάνω τα παιδιά μου να φάνε το φαγητό τους.
Χαιρόμαστε που σε κάτι είναι χρήσιμος και ο δίσκος μας, αλλά να σου θυμίσω ότι έχουμε γράψει χρόνια πριν το “Bampoola”. Ορίστε σου έδωσα και ποικιλία να μη συνηθίζουν.

1009

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.