RELEASE ATHENS FESTIVAL: Κουπί, μπίρα και ταβερνόξυλο στις 28 Ιουνίου

Στις 28 Ιουνίου το drakkar των Amon Amarth θα προσαράξει στην Πλατεία Νερού για την πρώτη headline εμφάνισή τους σε φεστιβάλ στην Αθήνα!

Η απόλυτη viking metal μπάντα θα έρθει παρέα με τους Γερμανούς θρύλους της thrash Kreator και δύο από τις σπουδαιότερες μπάντες της deathcore/metalcore σκηνής Heaven Shall Burn και Bleed from Within. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάμε να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε από την πιο σκληρή μέρα του Release Athens 2023.

Amon Amarth

  • Μια σκηνή που θα πάρει φωτιά

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των Σουηδών, που με τα χρόνια δόθηκε μεγάλη έμφαση, είναι η κινηματογραφική σκηνική τους παρουσία. Σε συνδυασμό με το επιβλητικό μελωδικό death metal τους που στιχουργικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό αναφέρεται στην μυθολογία των Viking, τα απίστευτα σκηνικά συμπληρώνουν μια ολοκληρωμένη εμπερία για τους οπαδούς τους. Από θαλάσσιους δράκους και πλοίο drakkar μέχρι το τεράστιο Viking helmet που είδαμε στην τελευταία τους εμφάνιση το 2016 στη Ελλάδα (καλά πότε πέρασε τόσος καιρος;;) είναι μερικά μόνο από τα σκηνικά που έχουν παρουσιάσει ανά τα χρόνια. Τι να περιμένουμε άραγε σε αυτή την περιοδεία; (Μην κάνετε το λάθος να δείτε video στο YouTube, αφήστε το για έκπληξη).

  • Μάχες σώμα με σώμα και επιβίβαση στο drakkar pit

Στο show τους έχουν καθιερωθεί πλέον οι Viking με τις παραδοσιακές στολές που εμφανίζονται κατα τη διάρκεια του set και δίνουν μάχη με τα σπαθιά τους, σίγουρα κάτι που δεν βλέπεις συχνά επί σκηνής. Αποκορύφωμα όμως για τους φανατικούς του pit δεν είναι άλλο από την καθιστή ωπηλασία και με τον Johan Hegg να δίνει τον ρυθμό ενώ βρυχάται “ROW” “ROW”!

  • Ρε μάστορα καλά τα λες αλλά δεν ήρθαμε να δούμε θεατρική παράσταση, από metal τι παίζει;

Οι Amon Amarth, όπως και πάρα πολλές Σουηδικές μπάντες, τηρούν με ευλάβεια το σχεδόν στρατιωτικό πρόγραμμα: δεκάδες περιοδείες/εμφανίσεις και κάθε 2-3 χρόνια νέος δίσκος. Έτσι έχουν μεγαλώσει το κοινό τους και κρατάνε τόσο τους νέους όσο και τους παλιούς οπαδούς. Άρα τι θα ακούσουμε; Σίγουρα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους, με λίγο παραπάνω έμφαση στον πολύ καλό περσινό τους δίσκο “The Great Heathen Army” και με αποκορύφωμα το κομμάτι που τους ανέβασε σε άλλο επίπεδο. Ποιό άλλο από το “Twilight of the Thunder God”!

Kreator

  • Κρέατορ (αλά ελληνικά) και τα μυαλά στο blender

Τι να πρωτοπούμε για την κορυφαία Γερμανική thrash metal μπάντα που μαζί με τους Sodom και τους Destruction έφτιαξαν ένα νέο παρακλάδι του ακραίου metal ήχου. Περιμένουμε το μεγαλύτερο pit που έχει γίνει ποτέ σε συναυλία τους στην Ελλάδα καθώς το setlist της περιοδεία τους είναι γεμάτο από βίαιους thrash ύμνους που δεν θα αφήσουν κανέναν αμέτοχο.

  • Ένας επιβλητικός και αναλλοίωτος στο χρόνο frontman

O Mille Petrozza είναι ένας leader που συγκαταλέγεται στις μορφές του metal όχι μόνο για τη χαρακτηριστική του εμφάνιση, αλλά και για τη σκληρή φωνή που ξυπνάει τα επιθετικά μας ένστικτα. Όταν φτύνει τη λέξη “Betrayer” απλά θες να σπάσεις ότι υπάρχει γύρω σου.

  • Μια ανάσα για λίγο πιο κλασικό μελωδικό metal

Σίγουρα οι περισσότεροι τους έχουμε στο μυαλό μας για τα πιο speed thrash κομμάτια τους αλλά με αρχή το “Hordes of Chaos” του 2009 ο ήχος τους πήρε μια πιο heavy μορφή με κρυστάλλινο ήχο, μελωδικά σόλο και μερικές φορες mid-tempo κομμάτια. Με αφορμή τον τελευταίο τους δίσκο “Hate Uber Alles”, που δεν πρέπει να παραλείψεις να ακούσεις πριν τους δεις, θα ακούσουμε μερικά από αυτά που θα μας ξεκουράσουν από τη μανία του pit και τον ορυμαγδό που θα φέρουν τα “Pleasure to Kill” και “Flag of Hate”.

Heaven Shall Burn

  • Τόνοι ιδρώτα και headbanging

Μια ευχή κάνω μόνο για της τελευταία metal μέρα του Release στις 28 Ιουνίου. Το καλό που του θέλω του παλιόκαιρου να μην έχει καύσωνα. Δεν μπορώ να φανταστώ αυτή την μπάντα οδοστρωτήρα να παίζει κάτω από 40 βαθμούς και οι λιποθυμίες να έρχονται η μια μετά την άλλη. Πάρτε 2 λίτρα νερού μόνο για τους master του deathcore Heaven Shall Burn, για το pit που θα χτυπιέστε και για τους μαλλιάδες που θα στάζει ιδρώτα η τρίχα και θα κάνει μούσκεμα τους διπλανούς. Μήπως να κάνουμε μια πρόταση στη διοργάνωση να βάλει ντουζιέρες ή κανα λάστιχο για τη συγκεκριμένη μερα;

  • Ακραία μουσική με κοινωνικού περιεχομένου στίχους

Ωραίες οι ανάλαφρες ιστορίες για vikings και ηρωισμούς αλλά εδώ έχουμε κάτι πιο βαθύ που αξίζει να δώσουμε λίγο παραπάνω βάρος. Οι στίχοι των Heaven Shall Burn είναι γροθιά στο ρατσισμό, την εκμετάλλευση και τα πολιτικά συστήματα που υφίστανται στα περισσότερα κράτη. Επίσης αναφέρονται στα δικαιώματα των ζώων και ίδιοι ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής. Τρανό παράδειγμα οι στίχοι του “Hunters will be hunted” που υπερασπίζονται κάθε τι που ζει και δεν μπορεί να δώσει μάχη για την επιβίωση του. Δώστε βάση και μην τους αφήσετε να περάσουν χωρίς να πιάσετε τα νοήματα!

Bleed from within

  • Από την καρδιά της Αγγλικής metalcore σκηνής

Αν είχε πέσει στα χέρια σου κάποιο αγγλικό Metal Hammer ανάμεσα στο 2010-2015 θα παρατηρούσες να προωθούνται δεκάδες metalcore μπάντες με παρόμοιο ύφος που στο υπόλοιπο πλανήτη ήταν μάλλον άγνωστες. Μερικά ονόματα που προχώρησαν και έγιναν ευρέως γνωστά είναι οι While She Sleeps, Bury Tomorrow και φυσικά οι Bleed from Within. Οι τελευταίοι, που ανοίγουν την 9η μέρα του Release, βραβεύτηκαν από το εν λόγω περιοδικό το 2013 ως η καλύτερη νέα μπάντα κάτι που τους έβαλε για τα καλά σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Πλέον με 6 δίσκους στο ενεργητικό τους και με περιοδείες μαζί με μεγαθήρια όπως οι Testament και οι Megadeth, έχουν εδραιώσει το όνομα τους στον παγκόσμιο σύγχρονο metal χάρτη. Βάλτε τα καπελάκια σας, ελάτε νωρίς και μην τους χάσετε καθώς είναι ένα σημαντικό κομμάτι για το μέλλον του metal!

Όλα δείχνουν πως η μέρα των Amon Amarth θα είναι μια από τις πιο σκληρές του Release Athens, για αυτό δεν ξεχνάμε τα απαραίτητα:

  • Αντηλιακό και καπελάκι για να μη μας σύρουν λιπόθυμους από το pit.
  • Viking helmet, κουπιά και πολεμικό βάψιμο για να είμαστε έτοιμοι για την επιβίβαση στο drakkar των Amon Amarth.
  • Να έχουμε κοινωνήσει την προηγούμενη Κυριακή για να ψάλουμε με αγαλλίαση το “Satan is Real” των Kreator.
  • Επιγονατίδες και κράνη για το moshpit των Heaven Shall Burn.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, οπότε μην αργείτε.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με αρχική τιμή 100€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, θα είναι άμεσα διαθέσιμα τέσσερα νέα combo tickets (δύο τριήμερα και δύο διήμερα) για όσους φίλους του metal επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ή τρεις ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση. Αναλυτικά:

Disturbed & more tba (26/6/23, Πλατεία Νερού) + Parkway Drive & more tba (27/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator & more tba (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 100€ (κέρδος 20€)

Nightwish & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Helloween & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator & more tba (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 110€ (κέρδος 30€)

Nightwish & more tba (7/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator & more tba (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 80€ (κέρδος 10€)

Helloween & more tba (17/6/23, Πλατεία Νερού) + Amon Amarth, Kreator & more tba (28/6/23, Πλατεία Νερού) προς 80€ (κέρδος 10€)

*Οι κάτοχοι μονοήμερου ή διήμερου εισιτηρίου για τις υπόλοιπες τέσσερις metal ημέρες του Release Athens 2023, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης του εισιτηρίου τους, γρήγορα και εύκολα.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα releaseathens.gr / releaseathens.gr/prosfores / viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

623

Avatar photo
About Νίκος Δρακόπουλος 16 Articles
Βαφτισμένος στον σκληρό ήχο μέσα στα riffs των AC/DC και των Judas Priest, συνεχίζει ακάθεκτος να ανακαλύπτει νέες μουσικές αγάπες και να χτυπιέται στις πρώτες σειρές κάθε είδους συναυλίας. Η φωτογραφία ανανέωσε την αγάπη για τις live εμφανίσεις δίνοντας την ευκαιρία να απαθανατίσει μερικές από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες μπάντες στο χώρο του rock/metal και όχι μόνο. Σε "άλλα" ενδιαφέροντα θα έβαζε στα top 5: Nα παίζει μουσική, να ακούει μουσική, να ρολάρει με πατίνια, να εκπαιδεύεται δια βίου, να ταξιδεύει.