CARNATION: “Where Death Lies”

ALBUM

Είδος: Death metal
Εταιρεία: Season of Mist
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ήταν ένας έρωτας που ξεκίνησε από το δελτίο τύπου, όπου οι λέξεις old school death metal ήταν εκείνες που με ανάγκασαν να πατήσω off στο διαβάζω-διαγώνια mode.

Το μάτι μου πήγε στο εξώφυλλο του δεύτερου full length album των Βέλγων που με πήγε πολλά χρόνια πίσω, όταν ανδρώνονταν οι Βρετανοί θρύλοι Benediction (οι οποίοι παρεμπιπτόντως κυκλοφορούν σύντομα το νέο τους album).

Πατάω το play λοιπόν, για να έρθω αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικό δείγμα παραδοσιακού ντεθμεταλισμού, που είναι επηρεασμένο από το κληροδότημα του θείου Chuck και των τεράστιων Death, από την ξεχωριστή μελωδικότητα και γκρούβα των Entombed και την δριμύτητα των Bloodbath.

Όπως όλοι γνωρίζουν όλοι, τα τύμπανα σε αυτό το είδος μουσικής είναι η μισή αρχοντιά και ο Vincent Verstrepen είναι λίρα εκατό. Ξέρει να ξεχωρίζει, χειριζόμενος συνταρακτικά καλά τις δυναμικές του, ακόμα και όταν παίζει απλούς τούπα-τούπα ρυθμούς, έχοντας εξαιρετικά μετρήματα, μοναδικά γυρίσματα και χωρίς να παρασύρεται όταν ξεκινάει τα blast beats. Όσα χρειάζονται και λίγα παραπάνω, σε ιδανικές ποσότητες και οι υπόλοιποι μουσικοί έχουν πλέον πολύ πιο εύκολη δουλειά. Δένει περίφημα με τον κύριο Yarne Heylen στο μπάσο, το οποίο με ευτυχία διαπιστώνω πως δεν χαντακώνεται στην παραγωγή του “Where Death Lies” και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ατμόσφαιρας του δίσκου.

Οι δυο κιθαρίστες Jonathan Verstrepen και Bert Vervoort έχουν συνθέσει πορωτικές και σκαλωτικές μελωδίες που θα ζήλευαν και μεγαθήρια του στερεώματος, ενώ η φωνή του Simon Duson είναι και αυτή με τη σειρά της αυτό που θα περίμενε κανείς να ντύσει αυτή τη μουσική.

Νωρίς στο album, μου γεννιέται η ανάγκη να πατήσω την επανάληψη σε κομμάτι και το “Sepulcher of Alteration” με κάνει να λύσω την κοτσίδα, παραδεχόμενος πως οι Carnation εκτός των άλλων, κατέχουν και την τέχνη των solos. H ηχογράφηση μοιράστηκε σε Πολωνία και Βέλγιο, με το mastering να είναι δουλειά του μπαρουτοκαπνισμένου Σουηδού Jens Bogren, που τελειοποιεί την αγάπη και την όρεξη των 5 νεαρών Βέλγων για να παίξουν οργισμένη μουσική.

Απλή και κατανοητή μουσική που είναι τόσο καλοπαιγμένη που ξεχνάς πως την ακούς για πρώτη φορά, χωρίς τα μέλη του συγκροτήματος να προσπαθούν να μπουν σε αγώνες πουτσομετρήματος και να παρλαπιπάρουν άνευ ουσίας. Η μουσική δεν χρειάζεται πάντα να είναι σαν να λύνεις τον κύβο του Ρούμπικ. Αρκεί να είναι εθιστική σαν το Pacman! Οι Carnation τρώνε πολλά φαντασματάκια στα 40 λεπτά του “Where Death Lies” και είναι υποψήφιοι για ένα από τα καλά high scores.

Official Site: https://www.carnationband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/CarnationBE
Instagram: https://www.instagram.com/carnationbandofficial/
Bandcamp: https://carnation.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7s6SmrbyQvp26jN5EbnU9u
Youtube: https://www.youtube.com/c/CarnationOfficialBE

497

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.