VIO-LENCE : 10 λόγοι για να μην χάσεις μια από τις θρυλικές bay-area bands.

TRIBUTE

Μιλώντας για thrash metal, η οποιαδήποτε κουβέντα και να γίνει, δεν μπορεί να μην αναφερθεί η bay area της Καλιφόρνια, όντως η πιο σημαντική σκηνή για το thrash.

Μέσα σε αυτήν δεσπόζουν χιλιάδες μπάντες και δίσκοι, κάποιοι τα κατάφεραν κάποιοι όχι, αλλά στο τέλος μας μένουν λίγες δουλειές που -όχι απλά θα ξεχωρίσουν, αυτό το έχουν καταφέρει εκατοντάδες δίσκοι της περιόδου – θα μείνουν στην αιωνιότητα ως τα πραγματικά διαμάντια της περιόδου. Ένα από αυτά αναμφίβολα είναι το “Eternal Nightmare” των Vio- lence.

Οι Vio-lence, μας χάρισαν τρεις ολοκληρωμένες δουλειές και αρκετά demos, αλλά η πιο σημαντική τους κυκλοφορία ήταν και η πρώτη (χωρίς να μειώνει το καταπληκτικό “Oppressing the Masses”). Με πολλές αλλαγές στο line-up και άτομα όπως τον Rob Flynn ή τον Phil Demmel των Machine Head, τον Ray Vegas και τον Mark Hernandez να έχουν περάσει από το roster τους, τα παρόντα μέλη τους είναι ο Sean Killian στα φωνητικά και ο Christian Olde Wooblers στο μπάσο.

Δέκα στιγμές που περιμένουμε πως και πως στο ανερχόμενο live τους :

10) Ας μιλήσουμε για τα all-time classics τους ξεκινώντας από το κλασσικό “Serial Killer”

9) Από το προπέρσινο E.P. τους σίγουρα ξεχωρίζει το ομότιτλο, “Let the World Burn”.

8) Το “Oppressing the Masses” δεν έκανε τον πάταγο του “Eternal Nightmare”, αλλά για μένα πάντα θα είναι μια από τις καλύτερες δουλειές της δεύτερης περίοδου του Bay Area Thrash.
Το “Officer Nice” ίσως είναι το πιο κλασσικό του δίσκου.

7) Το “Phobophobia” αποτελεί ακόμα μια κλασσική στιγμή όλου του thrash metal σαν είδος συνολικά και προφανώς έιναι από το “Eternal Nightmare”

6) Ακόμα ένα καταπληκτικό τραγούδι από το “Eternal Nightmare”, δείχνοντας μας το πόσο σημαντικός και αριστουργηματικός είναι ο συγκεκριμένος δίσκος, το “Bodies on Bodies” είναι μια ωδή στο thrash metal.

5) Ακόμα μια καταπληκτική στιγμή του “Oppressing The Masses” είναι το “World In A World”

4) Το “Oppressing The Masses” όπως προείπα αποτελεί έναν καταπληκτικό δίσκο με απίστευτες κιθάρες και ο λόγος που έβαλα δίπλα δίπλα τα “World In A World” και το “I Profit” είναι ακριβώς αυτός.

3) Άμα μου πει κάποιος να φτιάξω σε μια λίστα τα πιο σημαντικά thrash τραγούδια, θα δυσκολευτώ πολύ να μην βάλω το “Calling the Coroner”, όχι μόνο γιατί αποτελεί έναν αγνό επιθετικά thrash ύμνο αλλά και γιατί είναι από τα πιο χαρακτηριστικά τους τραγούδια

2) Το εναρκτήριο κομμάτι του “Eternal Nightmare” δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Ιδιαίτερα όταν αρχίζει με τον συγκεκριμένο τρόπο, τον συγκεκριμένο δίσκο, πιάνοντας σε από τον λαιμό και πάμε…

1) Και ενώ είπαμε 5 πράγματα για το ομότιτλο του δίσκου που τον ξεκινάει, δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για το αριστούργημα που τον κλείνει. Το “Kill on Command” για μένα αποτελεί το κορυφαίο τραγούδι ανάμεσα σε όλα τα τραγούδια των Vio-lence, την κορυφή της κορυφής και δεν γινόταν να μην μπει στην πρώτη θέση του παρών αφιερώματος.

Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 31/3 στο Κύτταρο για μία βραδιά που την περιμένουμε χρόνια τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

504

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.