BEYOND CREATION: “Earthborn Evolution”

Δώστε μου δύο λεπτά να μαζέψω το σαγόνι μου από το πάτωμα. Ωραίααα. Τι λέγαμε; Αααα ναι… Beyond Creation φίλες και φίλοι.

Μια μπάντα από τον Καναδά η οποία μέσα από τον δεύτερο καταπληκτικό δίσκο της “Earthborn Evolution” καταφέρνει για ακόμα μια φορά να ισορροπήσει με απόλυτη ακρίβεια μεταξύ δύο αρκετά απαιτητικών ειδών, του progressive death metal και του τεχνικού death. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο καθώς είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να το κουράσεις στο τέλος. Κάτι που φυσικά απέφυγαν οι Καναδοί. Επηρεασμένοι από αντίστοιχους technical deathsters όπως οι Gorguts, Cryptopsy, Martyr, Atheist και Death (όχι που δεν θα τους έλεγα) οι Beyond Creation χτίζουν σιγά σιγά την δική τους αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία όπου οι πολυρυθμίες, τα arpeggios, οι μουσικές ανατροπές και η τεράστια τεχνική από όλα τα μέλη επικρατούν. Με το εξάχορδο όμως μπάσο του φανταστικού Dominic “Forest” Lapointe να κλέβει την παράσταση. Να οργιάζει σε κομματάρες όπως τα “Sous La Lueur De L’empereur”, “Neurotical Transmissions”, “Fundamental Process”, το πιο mid-tempo ομότιτλο και το “Theatrical Delirium” όπου εκεί πλέον δεν πιστεύεις στα αφτιά σου στο τι μπορεί να βγάλει αυτό το παρεξηγημένο όργανο. Για τους Beyond Creation όμως… πρωταγωνιστής.

Η λαμπρή εξέλιξη της επανάστασης του progressive technical death metal  ήχου είναι εδώ. Και το “Earthborn Evolution” εκτοξεύει την μπάντα στην κορυφή του ήχου μεταξύ γιγάντων. Πάρε τις δραμαμίνες σου λοιπόν και άστο να σε μαγέψει.

471