SUPERSUCKERS

INTERVIEW

Μάρτιος 2020 και ο γράφων ήταν έτοιμος να γιορτάσει τα 39 του χρόνια παρέα με την κατά Lemmy, καλύτερη rock ‘n’ roll μπάντα του κόσμου, τους Supersuckers.

Ο Eddie Spaghetti έστελνε video μηνύματα από τον δρόμο και παρόλο που τα κρούσματα του χτικιού έβραζαν, δεν σκεφτόμουν ούτε κατά διάνοια να μην πάω να τους δω. Η σύζυγος με παρακαλούσε φοβισμένη να το ξανασκεφτώ, αλλά ήμουν ανένδοτος. Τελικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε την απόφαση για εμάς και επέβαλε την καραντίνα και παύση των πάντων. Η μπάντα έμεινε σύξυλη σε μια Ευρώπη που είχε παραλύσει και εγώ είχα χάσει την ευκαιρία να τους ξαναδώ μετά από μια δεκαετία ξανά. 2024 και τελικά η “συνάντηση” θα γίνει στο Κύτταρο (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), οπότε επικοινώνησα για δεύτερη φορά με τον Eddie (η πρώτη ΕΔΩ), που απλά υπογράφει, EDDIE SPAGHETTI, ROCK GUY.

Γεια σου, Eddie! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, ήταν λίγο πριν την καραντίνα λόγω του COVID. Τότε ήσουν στον δρόμο για να εμφανιστείτε στην Αθήνα όταν όλα κλείσανε. Πώς ένιωσες όταν πληροφορήθηκες ότι η συναυλία έπρεπε να ακυρωθεί;
Χάλια. Και ηλίθια. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα ερχόμασταν στην Ελλάδα, οπότε συνεχίσαμε όλο και πιο βαθιά στην Ευρώπη όταν τελικά όλα ακυρώθηκαν. Ήταν πραγματικά άθλιο.

Πέρασαν τώρα 3 χρόνια από το “Play that rock ‘n’ roll” και η περιοδεία προώθησης του κόπηκε στη μέση. Έχουν γίνει πλέον όλα όσα χρειάζονται για να μεταδοθεί αυτή η αγριεμένη ενέργεια του στο κοινό; Έχει ρίξει το άλμπουμ την “αυλαία” του; Είστε έτοιμοι για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού σας;
Ναι, τελικά ολοκληρώσαμε αυτόν τον κύκλο. Πήρε περισσότερο χρόνο λόγω της πανδημίας φυσικά, αλλά η διαδικασία ολοκληρώθηκε τώρα.

Πρέπει να περιμένουμε ένα νέο album από τους Supersuckers σύντομα; Ίσως ένα ακόμη album με επιρροές από την country;
Ναι! Μόλις το ηχογραφήσαμε. Είναι πολύ καλό! Έχει λίγο από όλα όσα κάνουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα αρέσει σε όλους.

Μια μέρα ένιωσα αρκετά άγχος και υπερβολικά φορτωμένος από την καθημερινότητα και βρήκα το φάρμακο στη λίστα τραγουδιών των Supersuckers. Το “Roamin’ Round” είναι ένα κομμάτι που ξεκάθαρα βοηθά με το άγχος. “Let’s take a walk with no point and no purpose”. Θυμάσαι τη στιγμή που σου ήρθε η ιδέα για το τραγούδι;
Πράγματι είναι! Ήμουν στη Μαγιόρκα με τον ηχολήπτη μας τότε και απλά πήγαμε να περπατήσουμε χωρίς κανέναν λόγο και ολόκληρο το τραγούδι ξαφνικά έσκασε στο μυαλό μου. Πλήρως διαμορφωμένο. Είναι ένα χάρισμα αυτό.

Αναρωτιέμαι πώς το όνομα “Spaghetti” σου κόλλησε. Έχει να κάνει με τις ταινίες western του Sergio Leone;
Όχι τίποτα τέτοιο. Ήταν απλώς μια ηλίθια ρίμα στην αυλή του σχολείου. “Eddie Spaghetti your meatballs are ready”. Αυτό έλεγαν όλα τα παιδιά. Έτσι το πήρα και το κράτησα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ήταν λάθος επιλογή. Δεν μου αρέσουν και πολύ τα σπαγγέτι! Θα έπρεπε να είχα σκεφτεί το Eddie Machete. Αυτό θα ήταν cool!

Αν δημιουργούνταν ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή σου, ποιος θα ταίριαζε να παίξει τον ρόλο του Eddie; Ποιος θα ήθελες να γράψει τη μουσική για το soundtrack;
Δεν ξέρω. Ίσως ο Nick Cage; Και βέβαια, θα γράψω εγώ το soundtrack!

Αν ποτέ είσαι υποψήφιος για Νόμπελ όπως ο Bob, τι θα πεις στη διάλεξη απονομής του βραβείου;
“Fuck all y’all.” (σ.σ. Το “γαμιέστε” του Τσάκωνα ίσως είναι το κοντινοτερο σε μετάφραση.)

Ποιο album των Supersuckers θα πρότεινες σε κάποιον που θα ήθελε να γνωρίσει τον ήχο σας και γιατί;
Ίσως το “Suck It”; Έχει λίγο από όλα όσα κάνουμε και ακούγεται τέλεια. Κάποια από τα country album μας είναι ιδανικά και για τους μη μυημένους.

Ποιο από τα τραγούδια σας περιλαμβάνει τη ζωή του Eddie περισσότερο;
Πιθανότατα το “The Evil Powers of Rock-n-Roll”. Αυτό το τραγούδι περιγράφει αρκετά το vibe των Supersuckers.

Ποιο μέρος στη γη δεν έχετε ποτέ εμφανιστεί και θα θεωρούσατε ιδανικό για την καλύτερη συναυλία των Supersuckers;
Πλανήτης Άρης ίσως; Στενεύουμε τις επιλογές σε αυτόν τον πλανήτη!

Δεν θα καταχραστώ άλλο με τον χρόνο σου, αλλά θα ήθελα να προσκαλέσεις τους Έλληνες φαν σας στις συναυλίες σας χρησιμοποιώντας κάποιους από τους στίχους σου. Μια μόνο γραμμή θα ήταν αρκετή.
Grab a drink and chug-a-lug, have some sex and take some drugs…

Στην υγειά σου, Eddie, θα σε δούμε στην Αθήνα!
Στην υγειά μας!

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.