CRADLE OF FILTH: Τα πέντε πιο “filthy τραγούδια”τους

TRIBUTE

Η Κυριακή 3/3 προβλέπεται να είναι μία από τις επικότερες Κυριακές της χρονιάς μιας και έρχονται στα λημέρια μας για άλλη μία φορά οι Cradle Of Filth. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Dani Filth και η παρέα του προσγειώνονται στην χώρα μας για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και αναμένεται να μας διαλύσουν τους αυχένες. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε ένα βλέφαρο, και ένα αυτί σίγουρα, στα πέντε καλύτερα, κατά την γνώμη μου, τραγούδια της μέχρι τώρα ιστορίας τους :

5) Coffin Fodder (Nymphetamine, 2004)

Σκοτεινό, βαρύ, με ωραία riffs και groove, το Coffin Fodder αποτελεί το 5ο σε σειρά αγαπημένο μου για αρκετούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς είναι οι παραπάνω, καθώς δεν θα κρύψω πως είμαι μεγάλος φαν των dark and heavy aggressive riffs, αλλά σίγουρα ένας ακόμα λόγος είναι η εμφάνιση του Coffin Fodder σε μία από τις αγαπημένες μου σειρές, το “ The IT Crowd”.

The time has come
To rise again Freedom lift thy sewered hem
Free from beasts and skewered men
My dreams unroll
Ten thousand fold
Their world will never take me
They will never desecrate my soul

4) Lord Abortion (Midian, 2000)

Τέταρτο κομμάτι στην λίστα μας είναι το “Lord Abortion” από το album “Midian”. Βασικά του χαρακτηριστικά, χάρη στα οποία το συμπεριέλαβα στην λίστα μου, είναι τα όπως πάντα υπέροχα φωνητικά του Dani αλλά και τα neoclassical keyboards που παίζουν στο background σε διάφορα μέρη του κομματιού τα οποία συνδυάζονται με οπερατικές φωνές δίνοντας μία πανέμορφη ορχηστρική πινελιά.

Horrorscopes my diorama
A twelve part (so far) psychodrama
Another chained I mean to harm her Inside as well as out
A perverts gasp inside the mask I’m hard, blow my house of cards
All turn up death, her bleeding starts In brute vermilion parts

3) Nymphetamine Fix (Nymphetamine, 2004)

Ίσως το πιο γνωστό και πιο πολυακουσμένο τραγούδι των βρετανών θρύλων, το “Nymphetamine” αποτελεί σήμα κατατεθέν των Cradle of Filth εδώ και πολλά χρόνια και όχι άδικα. Με υπέροχες αρμονίες, υποδειγματικό δέσιμο μεταξύ γυναικείων και brutal φωνητικών, μελωδία που την σιγοτραγουδάς για ώρες και μαγευτικά leads από τις κιθάρες, το “Nymphetamine” έχει καθιερωθεί στις playlists των απανταχού μεταλάδων.

“Six feet deep is the incision in my heart, that barless prison
Discolours all with tunnel vision, sunsetter, nymphetamine
Sick and weak from my condition, this lust is vampyric addiction
To her alone in full submission, none better, nymphetamine

2) Necromantic Fantasies (Existence is Futile, 2021)

Φτάσαμε αισίως στο νούμερο δύο της λίστας μου που ακούει στο όνομα “Necromantic Fantasies” από το πρόσφατο “Existence is Futile”. Παρότι το κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του διατηρεί το κλασσικό Cradle of Filth μοτίβο που όλοι αγαπήσαμε, περιέχει σημεία στα οποία το tempo ανεβαίνει αλλά και σημεία που το tempo πέφτει με αποτέλεσμα αυτές οι αλλαγές ρυθμών να κρατάνε το ενδιαφέρον του ακροατή στο ζενίθ.

So let us fly
Twin spirits joined as one inside
As countless devils hone damnation
We shall revel in our own salvation

1) Existential Terror (Existence is Futile, 2021)

Μακράν το αγαπημένο μου τραγούδι των Cradle of Filth. Το απίστευτο intro, ο ακραίος Dani με τα αψεγάδιαστα φωνητικά του αλλά και τα δεύτερα γυναικεία φωνητικά είναι σίγουρα τα δυνατά σημεία του κομματιού. Όμως, αυτό που πραγματικά με κέρδισε και κατατάσσω το “Existential Terror” πρώτο στην λίστα μου είναι το main riff (ακούγεται για πρώτη φορά στο 0:40) το οποίο είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει στην ζωή μου και πιστέψτε με έxω ακούσει αρκετά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η μπάντα συνηθίζει να ξεκινάει τα live της με αυτό.

Existential terror
Four Horsemen our pall bearers
Riding nightmares of purebred belief In the coming apocalypse
Existential terror Furies spit on grave endeavours
The world is a slippery reef
Encircled by beasts of the sea
Neath an eclipse

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο στο Principal Club Theater και την Κυριακή στο Fuzz Live Music Club να πιούμε τις μπύρες μας και να θαυμάσουμε ξανά μία από τις πιο iconic extreme metal μπάντες που υπήρξαν ποτέ.

524

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.