CALLISTO: “Secret Youth”

Τέταρτο studio album για τους Φιλανδούς Callisto, έπειτα από μία μικρή ανάπαυλα τάξεως  πενταετίας και του προπομπού “Backbone”, single του προηγούμενου έτους.

Το “Secret Youth” ήρθε για να τους επαναφέρει ξανά στην ενεργό δράση!

Στο δια ταύτα, οι Callisto δεν έχασαν κάτι από τις κλασικές γραμμές τους. Post metal με αρκετές δόσεις πειραματισμού που πλέκονται πλέον και επίσημα με prog παιξίματα, τα οποία εντάσσονται στις νέες προσθήκες στον ήχο τους. Καθαρά vocals αναμεμειγμένα με throat singing, υποβλητικό μπάσο σε όλη τη διάρκεια.  Έχει μία αίσθηση γοητευτική και creepy παράλληλα, μία αισθητική ταινίας τρόμου (από τις καλές, όχι τα splatter). Το “Old Souls” ή το “Breasts of Mothers” ανήκει σε αυτή την κατηγορία που θα ονομάσω στο εξής “Shivers down my Spine”.

Nομίζω πως οι post-metalheads , ούτε συστάσεις χρειάζονται, ούτε παροτρύνσεις. Πρόκειται για ένα album που ξεχωρίζεις εύκολα. Δέκα κομμάτια και μία περίπου ώρα αργότερα, αποχωρείς κρατώντας τις υπνωτικές ατμόσφαιρες  του. Είναι από τις φορές που λες ότι η επιστροφή είχε λόγο και άξιζε τον κόπο. Είναι από τις καλές, συμβατικά χαρακτηριζόμενες “underground” δουλειές. Να το ακούσεις; Ναι, να το ακούσεις, χωρίς σκέψη.

496

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.