JUDAS PRIEST

TRIBUTE

Οι τεράστιοι Judas Priest είναι ακόμα ένα θαύμα του Heavy Metal. Είναι αθάνατοι, έχουν περάσει μέσα από τυφώνες και αλλαγές και μένουν πιστοί στο έργο τους μισό αιώνα τώρα!

Άλλο να το λες έτσι απλά και άλλο να το κατανοείς. Πρόκειται να δούμε τους παππούδες μας να παίζουν μπροστά μας και να παθαίνουμε αμόκ καθώς έχουν πιει το ελιξίριο της νεότητας. Στην Πλατεία Νερού μέσα στο λιοπύρι, ο καραφλός τιτάνας θα βγει με τα δερμάτινα να τσιρίζει σαν να μην υπάρχει αύριο και εμείς να φωνάζουμε σαν τρελοί μαζί του. Σημειώστε, Παρασκευή 15 Ιουλίου να είστε όλοι εκεί, αλλιώς θα πέσουν κεφάλια. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάμε πίσω στο μακρινό 1974 όταν και κυκλοφορεί ένα άλμπουμ με το σήμα της Coca Cola απέξω. Όσοι έδωσαν σημασία άκουσαν ένα χαριτωμένο Hard Rock από μια φρέσκια μπάντα, αλλά το “Rocka Rolla” έμεινε λίγο στην αφάνεια. Τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν όταν το έτος 1976, μια χρονιά ακόμα άπειρη στον, σκληρό ήχο κυκλοφορεί το “Sad Wings of Destiny” και γίνεται χαμός.

Ακολουθούν “Sin After Sin”, “Stained Class” και τα μυαλά στα κάγκελα. Η ιδιαίτερη φωνή του Halford τρυπάει κάθε αυτί ροκά και τον μετατρέπει σε αλήτη μεταλά. “Killing Machine”, “Hell Bent for Leather” και για να υποδεχτούμε τα 80s, το ορόσημο “British Steel”!

Όλοι υποκλινόμαστε στους τύπους με τα δερμάτινα και τις μηχανές, θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς και η μόδα πλέον αλλάζει από τα πολύχρωμα και τα χαρωπά στα πέτσινα γεμάτα σεξουαλικά υπονοούμενα κάθε λογής. Η συνέχεια έρχεται με το καλό “Point of Entry”, αλλά και με τα ακόμα καλύτερα “Screaming for Vengeance” και “Defenders of the Faith”.

Τα 80s συνεχίζουν ακόμα καλύτερα με τέρμα τα γκάζια με τα “Turbo” και “Ram It Down”, αλλά το 1990 κορυφώνονται σαν μπάντα με το δυνατό Painkiller. Εδώ υπάρχει ένα θέμα τώρα, καθώς αποχωρεί ο Halford, μένουμε όλοι παγάκι, αλλά εμφανίζεται στη θέση του ένας νεαρός με πολύ καλές προδιαγραφές.

Ο Tim Ripper Owens έχει τεράστια έκταση στη φωνή του, εκτελεί απίστευτα τα κομμάτια των Judas Priest και μαζί του κυκλοφορούν τα τιμιότατα “Jugulator” και “Demolition”. Κάνεις δεν έχει να πει κακή κουβέντα για τον Tim Ripper Owens, στάθηκε άξιος στη σκηνή πλάι στα μεγαθήρια, αλλά η επιστροφή του Halford γέμισε χαμόγελα τους οπαδούς της μπάντας, όπως και το αξιόλογο “Angel of Retribution”.

Συνεχίζουν δυναμικά με τα πολύ καλά “Nostradamus” και “Redeemer of Souls” το οποία έχουν ήδη πολλά κλασικά κομμάτια μέσα, μα το 2018 εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα κυκλοφορούν απλά καλά albums σκάει μύτη το “Firepower” και τα ισοπεδώνει όλα. Ένας δίσκος φρέσκος, με κομματάρες μέσα που θέλουμε σαν τρελοί να ακούσουμε live.

Όσες φορές και να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα πηγαίνουμε γιατί ξέρουμε ότι θα παρακολουθήσουμε μια δυνατή συναυλία με τα όλα της. Θα χορέψουμε με το “Turbo Lover”, θα κλάψουμε με το “Diamonds & Rust”, θα κοπανηθούμε σαν να μην υπάρχει αύριο με το “Painkiller”, θα θελήσουμε να τα σπάσουμε όλα με το “Breaking the Law”, ενώ το τρελό πάρτι θα γίνει όταν πια τύφλα θα τραγουδάμε όλοι μαζί “Living After Midnight”. Οι Judas Priest είναι η μπάντα που έχει τραγουδήσει για τόσα πράγματα και θέματα που καλύπτει κάθε οπαδό που θα έρθει να περάσει καλά.

Σκηνικά πρόκειται να δούμε φαντασμαγορικά πράγματα, με τον Ian Hill, τον Scott Travis, τον Richie Faulkner που επέστρεψε δυνατός από την περιπέτεια υγείας του, ευτυχώς, την μηχανή Glenn Tipton, μα και τον άρχοντα Rob Halford που θέλει να βγάλει όλη του την ενέργεια στη σκηνή από την πανδημία, όπως όλοι μας. Τρελά φώτα, φωτιές, υπερβολικά, μα μοναδικά, jackets του μπροστάρη, αλλά και την περίφημη μηχανή του θα έχει αυτή η συναυλία. Το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό, και η πλατεία Νερού θα είναι μια ανάσα δροσιάς.

1138

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.