MAN.MACHINE.INDUSTRY: “Box of Horror”

Συνδέομαι στενά με τους Σουηδούς industrialists Man.Machine.Industry, αφού το προηγούμενο album τους “Lean Back, Relax and Watch the World Burn” (review) ήταν από τα πρώτα μου reviews στο Rockway.gr και ήταν και η πρώτη μου συνέντευξη (link).

4 χρόνια μετά επιστρέφουμε μαζί στις σελίδες αυτού του ιστότοπου, με σκοπό να μιλήσουμε για το νέο, πέμπτο τους, album “Box of Horror”. Έχοντας πάντα σαν θεμέλιο τους Ministry, White Zombie, Marilyn Manson, αυτή τη φορά οι ΜΜΙ έχουν περισσότερη επιρροή από τον κύριο Devin Townsend και μεγαλύτερη κιθαριστική ροπή προς το κλασικό metal.

Aπό το maiden-ικό ξεκίνημα του “(Gods of Mass Distortion) Trend Killer”, στην άτυπη ολοκλήρωση του προηγούμενου album τους με το εξαίσιο “Let it Burn”. Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη, όπως ορίζει ο ήχος τους, ο οποίος έχει εξελιχθεί και έχει πάρει πλέον και τη μυρωδιά τους. Οι συνθέσεις τους έχουν γίνει κομματάκι πιο επαγγελματικές, κάνοντας τους industrial Mustasch.

Δε θα συγκλονιστείς. Ο κόσμος σου θα παραμείνει ως έχει, αλλά σίγουρα θα ευχαριστηθείς κομμάτια σαν το “Rise Above”, το ομώνυμο μπαλαντοειδές “Box of Horror” και τις εναλλαγές ταχυτήτων, τις οποίες δείχνουν να μη φοβούνται και να τις εκμεταλλεύονται περίφημα.

Στηρίζω και πάλι MMI! Και εις ανώτερα!

405

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.