THE SAME RIVER: “Weight of the World”

ALBUM

Είδος: Stoner/ Alternative Rock
Δισκογραφική: Electric Talon Records/ Sliptrick Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Μαΐου 2022

Εν αναμονή, της νέα δισκογραφικής δουλειάς των πολυαγαπημένων μου All them Witches, χαίρομαι πολύ που έχω στα αυτιά μου την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια των συμπατριωτών μας The Same River.
Ο λόγος για τον οποίον, έμπλεξα στην ιστορία τους Αμερικανούς είναι ένας και μοναδικός. Οι The Same River έχουν το ίδιο όραμα με τους προαναφερθέντες και το ακουστικό αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με εκείνων. Η φωνή μάλιστα, του Diamond Pr δανείζεται κάπου κάπου την τεχνοτροπία του Michael Parks Jr. (αλλά και από τον μέγιστο Dave Wyndorf) και ίσως αυτό να αφαιρεί πόντους από την προσπάθεια της μπάντας να υφάνει την δική της προσωπικότητα.

Στο βάθος της μουσικής υποβόσκει μια blues ατμόσφαιρα που παραμορφώνεται από την heavy rock ψυχεδέλεια που γιγαντώθηκε μέσω των Monster Magnet και φέρει ως αποτέλεσμα ένα πανέμορφο ηχητικό σύμπλεγμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν και δεν είναι πλέον κάτι το πρωτότυπο.
Δεν υπάρχει κάποιο όργανο που προσπαθεί να κλέψει την παράσταση και έχουν τον χώρο να αποδείξουν τη χρησιμότητα τους. Ο ήχος του μπάσου και τα εξαιρετικά τύμπανα, ευτυχώς δεν καπελώνονται από τις δυο κιθάρες της μπάντας και χαρίζουν φοβερές στιγμές σε όλη τη διάρκει του “Weight of the World”.

Η μπάντα δούλεψε στην παραγωγή για δέκα μήνες και αυτό ακούγεται κατά μήκος των 45 λεπτών. Ηχογραφήθηκε σε 3 διαφορετικά studios, μιξαρίστηκε σε ένα τέταρτο και το mastering έγινε σε ένα πέμπτο. Η προσέγγιση στον ήχο τους είναι καθόλα επαγγελματική, οι συνθέσεις δεν είναι ευκολοχώνευτες και mainstream-άτες, όμως έχουν πολλά όμορφα επί μέρους στοιχεία που κάνουν τον ακροατή να ξανακούσει τον δίσκο για να μπορέσει να λάβει όλα όσα οι The Same River είχαν σκοπό να του δώσουν.

Η προφορά του Diamond είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, πράγμα που από μόνο του ανεβάζει επίπεδο στην δουλειά αυτή και έχει κομμάτια ικανά να σταθούν ανάμεσα σε αντίστοιχα εγνωσμένης αξίας συγκροτημάτων του εξωτερικού (ας πούμε το “Voyage-The Great Sea”).
Σύμφωνα με την ίδια την μπάντα, οι στίχοι εμπνεύστηκαν από την παρακμή του ανθρώπινου γένους, φιλτραρισμένη μέσω του φόβου του τι μέλλει γενέσθαι όταν η κοινωνία βγει από την πανδημική κρίση.

Οι The Same River αφού συστήθηκαν στον κόσμο με μια γενναία live ηχογράφηση το 2020 (link), επιστρέφουν τώρα με το πρώτο τους full length “Weight of the World” να απαιτήσουν μια θέση στην κορυφή του ευρύτερου εγχώριου heavy rock χώρου.

Κρατήστε μια θέση λοιπόν, και να θυμάστε πως τους άνηκε εξαρχής! Το βάρος του κόσμου κουβαλάνε στην πλάτη τους τα άτομα. Να μην κάνουμε κάτι και εμείς να βοηθήσουμε;

Facebook: https://www.facebook.com/thesameriverband
Twitter: https://twitter.com/TheSameRiverGr
Instagram: https://www.instagram.com/the_same_river_band/
Bandcamp: https://thesameriver.bandcamp.com/

817

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.