HELSTAR: “30 Years Of Hel”

Οι Helstar παίζουν heavy metal από τις αρχές τις δεκαετίας του ‘80. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που έχει ακούσει τον υπερηχητικό James Rivera (vocals), ή τους σπεσιαλίστες των τεχνικών riff Barragan/ Trevino (guitars) σε κάποιο από τα κομμάτια τους και δεν έχει ανατριχιάσει, τότε προφανέστατα διαβάζει λάθος review (για να μην πω και λάθος portal)!

Ξεκίνησαν παίζοντας σε πάρτι και σε μικρά club ώσπου η Combat Records τους ανακάλυψε και τους τσίμπησε για να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους “Burning Star” το 1984. Ακολούθησε το “Remnants Of War” δύο χρόνια μετά, ενώ το 1988 βγάζουν το “A Distant Thunder” (χαμός!). Φτάνουν στο απόγειο της καριέρας τους με το μνημειώδες “Nosferatu” το 1989. Μέχρι σήμερα κατάφεραν να κυκλοφορήσουν 8 συνολικά studio album και το “30 Years Of Hel” αποτελεί το πρώτο τους επίσημο live. Για την ιστορία να αναφέρω πως το 2000 κυκλοφόρησε από την Metal Blade records κι ένα live bootleg ηχογραφημένο κατά την “Nosferatu” περιοδεία, τα Χριστούγεννα του 1989, με τίτλο “T’was The Night Of A Helish Xmas” .

Η παρούσα κυκλοφορία αποτελεί ένα επετειακό album για τα 30 χρόνια της μπάντας και γιαυτό επέλεξαν για την περίσταση την γενέτειρά τους, που δεν είναι άλλη από το Houston του Texas. Ηχογραφημένο στις 24 Μαρτίου του 2012 με υλικό από όλη τους την πορεία, κυκλοφορεί στις 31 Αυγούστου στην Ευρώπη από την AFM records (η ημερομηνία για την Β. Αμερική είναι η 2 Οκτώβρη!). Το “30 Years of Hel” θα βγει σε έκδοση που θα περιέχει ένα dvd και 2 cd διάρκειας από 2 ώρες (για το dvd και τα cd αντίστοιχα) και περιλαμβάνει -πέρα από το συγκεκριμένο live- extra backstage υλικό, φωτογραφίες αλλά και συνεντεύξεις από το κάθε μέλος.

Στο πέρασμα των χρόνων έγιναν και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας για να επανασχηματιστούν το 2007 με το line-up του “Remnants Of War”. Το όνομα του James Rivera θα το βρούμε μπροστά μας σε μια ατέλειωτη λίστα με θεϊκές μπάντες, από τις οποίες θα αναφέρω, ενδεικτικά μόνο, τους Destiny’s End, New Eden, Seven Witches και Vicious Rumors, ενώ για το σκοπό κάποιων live έχει κάνει φωνητικά στους Agent Steel (αααχ!!!) και Flotsam & Jetsam. Σύντροφοι του Rivera (και) στο live αυτό των Helstar οι Larry Barragan (guitars), Jerry Abarca (Bass), Robert Trevino (guitars) και Michael Lewis (drums).

Απαραίτητη προσθήκη στην δισκοθήκη όλων όσων πίνουμε νερό στο όνομά τους όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί το απόσταγμα όλων αυτών των ετών κι ένα ντοκουμέντο για το τι σημαίνει live  των Helstar. O Rivera δεν τσιγκουνεύεται τα λόγια και εκμεταλλεύεται συχνά πυκνά την ευκαιρία, ανάμεσα στα κομμάτια, να αναφερθεί στην ιστορία της μπάντας, τους οπαδούς κτλ.

Τα 20 κομμάτια που περιλαμβάνονται είναι τα παρακάτω:

01.Angels Fall To Hell
02.Towards The Unknown
03.Suicidal Nightmare
04.The King Is Dead
05.Burning Star
06.To Sleep Per Chance To Scream
07.The Plague Called Man
08.Evil Reign
09.Monarch Of Bloodshed
10.Winds Of War
11.Good Day To Die
12.Wicked Disposition
13.Pandemonium
14.Bitter End
15.Harker’s Tale (Mass Of Death)
16.Angel Of Death
17.Baptized In Blood
18.Alma Negra
19.The King Of Hell
20.Run With The Pack

468