DESOLATION ANGELS: "King"

Τα παπούδια ξαναχτυπούν και δεν είναι άλλοι από τους βετεράνους, πλέον, Desolation Angels που ιδρύθηκαν στο Λονδίνο το 1981 και βρίσκονται από τότε στα δισκογραφικά μονοπάτια με το demo και μετέπειτα το 1986 με τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους.

Τον Ιούλιο όμως που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους υπό την ονομασία “King”. Μια ανεξάρτητη παραγωγή την οποία έρχεται τώρα να επανακυκλοφορήσει η Dissonance Productions.

Εκμοντερνισμένοι πλέον ηχητικά και με πιο τραχύ ήχο, το original δίδυμο των εξάχορδων δείχνει να έχει ακόμα έμπνευση. Κινούμενοι στα μονοπάτια του N.W.O.B.H.M. μας προσφέρουν catchy riffs, κουνιστά μελωδικά σημεία χωρίς να υπερβάλουν με γρήγορες συνθέσεις και κάθε λεπτό του “King” είναι εμπλουτισμένο με τα κιθαριστικά τερτίπια των Keith Sharp και Robin Brancher που δίνουν και παίρνουν στα σόλο.

Το λαρύγγι του Paul Taylor μαγευτικό και δυνατό, σαν ένας άλλος Biff Byford, δίνει πραγματικά το δικό του στίγμα στην κυκλοφορία αυτή. Στα τύμπανα ο Chris Takka κρατάει τις ισορροπίες παρέα με τον Clive Pearson στο μπάσο κάνοντας και τα 46 λεπτά του  δίσκου να ακούγονται σε δυνατή ένταση. 

Heavy Metal στα ίσα προσφέρουν οι Βρετανοί, χωρίς όμως να πεις το “ουάου” αλλά δεν το βάζεις να μαζεύει και σκόνη στα ράφια.

642

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.