GENGIS KHAN: “Gengis Khan Was a Rocker”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ντεμπούτο μιας Ιταλικής 80’s heavy μπάντας που φέρει το όνομα του Μογγόλου αυτοκράτορα και σφαγέα χιλιάδων αμάχου πληθυσμού, για να μην ξεχνιόμαστε. Πως μπορεί λοιπόν αυτή η ιστορική μορφή να θεωρείται rocker (κατά τον αφελή τίτλο του album) είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.

Οι Gengis Khan επιδίδονται σε κλασικές metal φόρμες στα χνάρια των Accept, Raven, Anvil και τόσων ακόμη του χώρου χωρίς να απέχουν πολύ από τα standard του ιδιώματος. Εκεί που απογοητεύουν είναι αφενός στην σχεδόν αστεία θεματολογία των στίχων τους, αφετέρου στα φωνητικά του Frank Leone ο οποίος αν και θυμίζει αρκετά Steve Sylvester των Death SS να τραγουδάει σε πιο speed metal ταχύτητες, δεν με έπεισε. Στο κομμάτι “Revenge In The Shadow” έχουμε την φιλική συμμετοχή του Blaze Bayley (ex-Blaze, ex-Iron Maiden) τον οποίο έχουμε ακούσει και σε καλύτερη φόρμα.

Μουσικά τα κομμάτια πάντως στέκονται με αξιοπρέπεια με τον στακάτο χαρακτήρα στα riff, τα lead γεμίσματα της κιθάρας και την ανάλογη παραγωγή. Το album είναι εύπεπτο και κρατάει ένα συναυλιακό χαρακτήρα από την αρχή ως το τέλος με εξαίρεση μια αδιάφορη σχετικά μπαλάντα με τίτλο “Welcome In The Middle”. Από τα κομμάτια που είναι αντιπροσωπευτικά του δίσκου είναι τα “Dr Midnight”, “Leaving This Hell” και “1984 In Tokyo”. Συνολικά είναι από τις δουλειές εκείνες που ενώ δεν είναι κακές, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα κάνοντας την αδιάφορη προσπέραση  μάλλον αναπόφευκτη.

476