FORBIDDEN SEED: “From Sand to Eternity”

Η επική εισαγωγή οδηγεί σε μια ακολουθία τραγουδιών που παραπέμπουν άμεσα σε Iced Earth, μια επιρροή που δύσκολα κρύβεται και ακόμη πιο δύσκολα δεν στέκεται εμπόδιο σε μια σαφή εικόνα του σχήματος.

Οι Forbidden Seed κυκλοφορούν μια δουλειά γεμάτη καταιγιστικό heavy power metal, η οποία χρειάζεται προσπάθεια για να την απαγκιστρώσεις από τα φαντάσματα των Barlow και Schaffer, χαρακτηριστικό το οποίο δεν κολακεύει το “From Sand to Eternity”.

Άπαξ και καταφέρεις όμως να απομακρύνεις τους αναπάντεχους συνειρμούς και τις συγκρίσεις, θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα πραγματικά αξιόλογο album, το οποίο έχει στηθεί με μεράκι και όχι “στο πόδι”. Χορταστικό από πλευράς διάρκειας, αλλά και από πλευράς συνθέσεων, οι οποίες σε άλλες εποχές (εκεί, κάπου στα ‘90s) θα χρίζονταν ως κομματάρες.

Ετεροχρονισμένο σαν άκουσμα, αλλά οι Forbidden Seed έχουν πάρα πολλές δυνατότητες και το “From Sand to Eternity” αξίζει την ευκαιρία του, ειδικά με όσους μνημονεύουν τις καλές εποχές των Iced Earth.

592

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.