DIE KRUPPS: “Songs From The Dark Side of Heaven”

ALBUM

Είδος: Industrial/ EBM
Εταιρία: SPV/Steamhammer
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Όσοι από εσάς κινείστε στον χώρο του industrial ή του EBM, είναι δύσκολο μην έχετε υπόψη σας τους Γερμανούς Die Krupps. Οι κύριοι αυτοί από το Dusseldorf θεωρούνται εκ των πρωτοπόρων της industrial μουσικής, μαζί με τους Kraftwerk και τους Einsturzende Neubauten, καθώς και βασική επιρροή σχημάτων, όπως οι Front 242 και Nitzer Ebb.

Αφού διένυσαν τέσσερις δεκαετίες από το ντεμπούτο τους “Stahlwerksynfonie”, φτάνουν στο 2021 με ένα album με διασκευές δικών τους μουσικών “ηρώων”. Κάνουν βουτιά λοιπόν, στα 80s για να συναντήσουν καλλιτέχνες της electro/ new wave και post punk σκηνής και φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι, τραγούδια που είχαν θαφτεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το “Songs From The Dark Side of Heaven” συναντάει τους Sparks, The Neon Judgment, Devo, B-Movie, Fad Gadget, MCL, αλλά και πιο γνωστά σε εμάς ονόματα όπως, οι Queen, Blue Oyster Cult, Gang of Four και Stranglers.

Μαζί τους σε αυτή τη μουσική γιορτή, έρχονται ως καλεσμένοι ο Jyrki (69 Eyes), o κιθαρίστας James Williamson (The Stooges), ο τυμπανιστής Big Paul Ferguson (Killing Joke), αλλά και για τους πιο μεταλλικούς ο Ross The Boss. Οι Die Krupps με λίγα λόγια αποφάσισαν, με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουν την σαραντακονταετία τους, επαναπαρουσιάζοντας αγαπημένα στους ίδιους τραγούδια (ωραίο touch στο “Another one bites the dust”), με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Βέβαια, αυτή η κυκλοφορία απευθύνεται στους κοινωνούς της ηλεκτρονικής μουσικής, για τους οποίους θεωρώ, θα είναι πολύ χρήσιμη. Οι Die Krupps λειτουργούν ακόμη, στο φουλ τις μηχανές και εύχομαι να έχουμε σύντομα και άλλα νέα τους.

Official Site: https://www.diekrupps.com/
Facebook: https://www.facebook.com/diekruppsofficial
Instagram: https://www.instagram.com/diekruppsband/
Twitter: https://twitter.com/diekruppsband
Bandcamp: https://diekrupps.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0iDagYU2nu7gTWMdtCxzxW

559

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.