Half Gramme of Soma, Jaw Bones, Cold Dezert (16/09/2017) An Club

Το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τρία πολύ αξιόλογα μουσικά σχήματα της ελληνικής σκηνής σε μια βραδιά που κυριάρχησε ο “βαρύς” ήχος.

Η ώρα είναι 21:30 και το live στο χώρο του AN Club ανοίγουν οι Cold Dezert.

Αν και ο κόσμος δεν ήταν ακόμα αρκετός, κυριάρχησε η παρεΐστικη ατμόσφαιρα και η άνεση των μελών ως σκηνικές παρουσίες. Η τετραμελής μπάντα τζάμαρε με την ψυχή της κι εμείς τους απολαύσαμεόση ώρα κράτησε η εκτέλεσή τους. Δεμένος ήχος και ωραία βραχνά φωνητικά είναι ότι μου έμεινε από την εμφάνισή τους μαζί με το προτελευταίο κομμάτι που μας χάρισαν, το οποίο περιείχε ένα εξαιρετικό doom tempo, που σε συνδυασμό με τα μαγικά που έκανε ο μίκτης, έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Στις 22:30 το AN υποδέχεται τους Jaw Bones, μπάντα που έχει παίξει ζωντανά με μεγάλα ονόματα κι αυτό γίνεται αντιληπτό σχεδόν αμέσως λόγο της σκηνικής τους παρουσίας και της όλης άνεσης που εκπέμπανε τόσο μουσικά όσο και εκτελεστικά. Ήχος μεστός και γειωμένος όσο αρμόζει σε μια Heavy/Stoner μπάντα που σέβεται την ταυτότητά της. Πολύ καθαρά κοψίματα και επαγγελματισμός, ο οποίος δεν πτοήθηκε παρά τα τεχνικά θέματα που προέκυψαν στα drums.

Οι HALF Gramme of SOMA κάνανε την είσοδό τους στις 23:45 διατηρώντας κι εμπλουτίζοντας τον heavy ήχο της βραδιάς. Με πολύ όρεξη κι αφοσίωση έδωσαν μια πολύ αξιοπρεπή εκτέλεση του άλμπουμ τους, “Groove is Black”, κι όχι μόνον. Το κοινό εμφανώς ευδιάθετο έδειχνε να απολαμβάνει την εμφάνισή τους και να μην πτοείται από τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν πάλι στα drums (η μονωτική ταινία, ήταν, είναι και θα παραμείνει το απόλυτο αξεσουάρ για κάθε περίσταση). Καλοπαιγμένα riffs και αξιόλογα tempo ήταν τα αναμενόμενα ζητούμενα της βραδιάς τα οποία εισπράξαμε και με το παραπάνω.

Ένα live με πολύ heavy χροιά που άφησε ικανοποιημένους όσους παραβρεθήκαμε μιας και ο μουσικός προσανατολισμός ήταν τόσο στοχευμένος που δε θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένο τον μέσο Έλληνα στονερά.

Photos: Cristina Alossi

508