HIGH ON FIRE: “Commeth The Storm”

ALBUM

Είδος: Sludge\Doom\Stoner Metal
Εταιρεία: MNRK Heavy Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2024

Το “Commeth The Storm” είναι to 9ο δώρο των High On Fire στον κόσμο της μουσικής και θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου μέσω της MNRK Heavy Records. O Matt Pike και η παρέα του μετά από 25 χρόνια παρουσίας, 8 δίσκους κι ένα βραβείο Grammy δηλώνουν παρών με ένα μονολιθικό album, το οποίο έχει την εμπειρία των χρόνων αλλά και την τρέλα, την έμπνευση και το νεύρο μια μπάντας που πρωτο- μπαίνει στη δισκογραφία. O ήχος έχει τον τσαμπουκά του sludge, την αλητεία του stoner και τον πειραματισμό του psychedelic rock. Θεωρώ ότι οι Mastodon θα τον ακούσουν με χαμόγελο και θα ήθελαν πάρα πολύ να έχουν γράψει το “Commeth The Storm”.

Συνεχίζοντας στο ηχητικό κομμάτι, το “Commeth The Storm” είναι φοβερά ογκώδες και σαρωτικό. Κάθε κομμάτι χτίζει την συνολική ατμόσφαιρα του δίσκου και ακούγεται ενιαίος. Η τριάδα των High On Fire με την καθοδήγηση του Kurt Ballou στην παραγωγή, συνδυάζουν αριστοτεχνικά τα πρωτόγονα drums, τα εκρηκτικά riff και τα βραχνά φωνητικά, χωρίς να παραβλέπω το αριστοτεχνικό μπάσο, το οποίο σε αρκετά σημεία κάνει solo ενώ o Pike εξαπολύει riff.

Τα φωνητικά τα περιέγραψα απλώς βραχνά, αλλά αυτό που μου βγαίνει πιο φυσικά είναι να τα περιγράψω ως πολεμοχαρή και βίαια. Είναι το πιο doom σημείο του δίσκου, αλλά όχι με την στενή έννοια του όρου και του ήχου. Η μπαντα έχει περάσει τόσα πολλά μαζί (καταχρήσεις, ακρωτηριασμούς κτλ.) που δημιουργούν μουσική σας να είναι ένας οργανισμός, ο ένας συμπληρώνει και χρειάζεται τον άλλον αλλά και μεγαλουργούν σαν μονάδες, προσθέτοντας και στοιχεία όπως πλήκτρα και ανατολίτικα έγχορδα.

To “Commeth The Storm” δεν είναι ένα ακόμα μουσικό album αλλά μια καθηλωτική εμπειρία. Είναι ένα μουσικός τυφώνας που φέρνει τον ακροατή σε ένα μέρος όπου οι High On Fire δεν έχουν ανταγωνισμό και δικαιωματικά κάθονται στις δάφνες τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να αναφερθούμε στις τεχνικές ικανότητες των High On Fire, αλλά το μουσικό τους μεγαλείο και το πάθος τους τους έφερε στο σημείο που είναι. Για αυτόν τον λόγο καταφέρνουν και δημιουργούν ένα τόσο “σάπιο” album όπου τα μέτρα έχουν χειρουργική ακρίβεια.

To “Commeth The Storm” είναι μια ηχηρή υπενθύμιση γιατί οι High On Fire χαίρουν τον σεβασμό των πάντων. Είναι ένα album που δύσκολα θα ακουστεί σε bar, αλλά θα πιάσει από τον λαιμό τον ακροατή που θα το σεβαστεί και θα το βάλει τέρμα στα ακουστικά του. Η μπάντα είναι πλέον τοτέμ του σκληρού ήχου και θα είναι εδώ για πολλά χρόνια.

Facebook: https://www.facebook.com/highonfire/
Instagram: https://www.instagram.com/highonfireband/
Linktr.ee: https://linktr.ee/highonfireband

205

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 134 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.