THE SAME RIVER: “Live At The Blackbox”

EP

Είδος: Rock
Δισκογραφική: Smoke And Mirrors Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2020

Heavy rock alert!

Τώρα που απέσπασα την προσοχή όλων εκείνων που γουστάρουν τα βαριά rawk, που έχουν την τάση να δανείζονται τις ψυχεδελικές πλευρές των Monster Magnet (και έτσι και των δικών μας Nightstalker) και την μπλουζάτη μεριά του Mark Lanegan (στην BAND εκδοχή του), ας μιλήσουμε για τους The Same River.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από δυο μέλη των Cyanna Mercury, τους Diamond Pr (φωνή και κιθάρα) και τον Δημήτρη Γεωργόπουλο (μπάσο) και σύντομα το κουαρτέτο συμπλήρωσαν οι Φοίβος Κατσιφλώρος (One Man Drop) στα τύμπανα και Θοδωρής Ντίλγερης (The Great Black Shark) στη δεύτερη κιθάρα.

Αφού συστηθήκαμε να σας εξηγήσω τι ακριβώς σημαίνει ο συνδυασμός των παραπάνω περιγραφικών στοιχείων, με μόλις τρεις λέξεις. All The Witches. Οι The Same River προσεγγίζουν τα blues με τον ίδιο ψυχεδελικό τρόπο που τα προσεγγίζουν οι Αμερικανοί και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Το αποτέλεσμα των τεσσάρων τραγουδιών είναι εξαιρετικά συμπαθητικό, αν και πανομοιότυπο με τους προαναφερθέντες (οι οποίοι έχουν ξεφύγει πολύ σε σχέση με κάθε άλλο συγκρότημα της συνομοταξίας τους), αφήνοντας μας να προσδοκούμε ένα όμορφο μέλος για τους Αθηναίους φίλους μας.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι πως στην πρώτη τους γνωριμία μαζί μας, είχαν τα άντερα να ηχογραφήσουν το υλικό ζωντανά στο studio, πράγμα που σημαίνει πως ματώσανε τα χέρια τους στις πρόβες για να μην βγει κάτι αμφιλεγόμενο προς τα έξω. Το ΕΡ αυτό, όντως δίνει την αίσθηση του live, σε έναν σωστά καλιμπραρισμένο χώρο και την εντύπωση πως τα μέλη του συγκροτήματος ξέρουν να παίζουν μουσική και σίγουρα θα πάνε μπροστά, κάνοντας την επόμενη φορά να γράψω πως ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις επιρροές τους.

Η μουσική τους δεν θα σε ωθήσει να ουρλιάξεις από χαρά στον φωταγωγό (εκεί, με ανοιχτό το παράθυρο, την πίνεις, το ξέρω), αλλά θα σε πείσουν να δώσεις το 100% της προσοχής σου στην ακρόαση της.
Στον ίδιο εκείνον ποταμό, όλοι μαζί θα πλεύσουμε…

Facebook: https://www.facebook.com/thesameriverband/
Instagram: https://www.instagram.com/the_same_river_band/
Bandcamp: https://thesameriver.bandcamp.com/

850

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.