FORSAKEN WISDOM: “Blessed by Fire”

EP

Είδος: Heavy/Power Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021

Οι Forsaken wisdom είναι μια καινούρια heavy/power metal μπάντα από την Αθήνα , ιδρύθηκαν το 2019 από τον κιθαρίστα τους Leon Bassiouni και έχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως Firewind, Iced Earth, Hammerfall, Black Sabbath. Στα φωνητικά έχουμε τον γνωστό από την θητεία του στους Phantom Lord, Βασίλη Αξιώτη και τα υπόλοιπα όργανα (μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα) έχει αναλάβει ο Θοδωρής Ζήρας.

Το “Blessed by Fire” έχει διάρκεια περίπου 17 λεπτά και περιλαμβάνει 5 κομμάτια. Το εναρκτήριο “Blessed by Fire” μπαίνει αρκετά δυναμικά, με το βασικό riff να σπέρνει και με τον Αξιώτη να μας θυμίζει πόσο καλός τραγουδιστής είναι με το καλημέρα. Επίσης το ρεφρέν είναι αρκετά καλό. Επόμενο είναι το “Dark Sun” με πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και με επιρροές από US heavy / power metal, Iced Earth καλπασμός και φωνητικά αλά Harry “The Tyrant” Conklin. Αλλαγή ατμόσφαιρας και πάλι με το “Forces of Eternity” να είναι ένα άκρως ξεσηκωτικό και συναυλιακό κομμάτι, με φοβερό riff και solo. Το “Fragments” είναι το μόνο τραγούδι, που δεν με ενθουσίασε παρόλο που και αυτό έχει κάποια αρκετά καλά riff. Πέμπτο και τελευταίο είναι το “Fury of the Thunder”, επικό κομμάτι που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, με τον ήχο να είναι καθαρός αλλά όχι υπερβολικά γυαλισμένος. Οι συνθέσεις είναι καλά δομημένες και υπάρχουν αρκετές ωραίς ιδέες, ειδικά κιθαριστικά, ενώ και τα λιγοστά πλήκτρα συμβάλουν στο χτίσιμο ατμόσφαιρας. Όσο αφορά τα φωνητικά οι ερμηνείες του Αξιώτη είναι εγγύηση για το συγκεκριμένο ιδίωμα και ταιριάζουν με το στυλ των Forsaken Wisdom.

Γενικά το “Blessed by Fire” είναι μια αξιόλογη πρώτη προσπάθεια και αναμένουμε με ενδιαφέρον το πρώτο full length της μπάντας. Καλοτάξιδο!

Facebook: https://www.facebook.com/Forsaken-wisdom-125397899699320

1229

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.