HAMMERFALL: “Legacy Of Kings (20 Years’ Anniversary Edition)”

Τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι στο “στρατόπεδο” των θρυλικών power metallers Hammerfall, όλο και κάτι γίνεται! Πότε το νέο album “Built To Last”, πότε οι εορτασμοί για την 20η επέτειο του “Glory To The Brave”, πότε η περιοδεία για το νέο δίσκο, κρατούν σε συνεχή εγρήγορση τη μπάντα και τους οπαδούς της. Η κυκλοφορία του “Legacy Of Kings (20  Years’ Anniversary Edition) ”, έρχεται να προστεθεί σε όλες τις παραπάνω διεργασίες του group και να μας δώσει μία ακόμη απόδειξη ότι η μπάντα κινείται σε “πυρετώδεις” ρυθμούς.

Το δεύτερο κατά σειρά album των βετεράνων Hammerfall, κλείνει φέτος τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του και το group αποφάσισε ότι μία επετειακή έκδοσή του, θα ήταν κάτι που θα χαροποιούσε τους απανταχού φίλους του είδους. Άλλωστε, το “Legacy Of Kings”, είναι ένα από τα μνημεία του power metal.

Η επετειακή έκδοση, θα κυκλοφορήσει σε διπλό CD. Το πρώτο θα περιέχει τα δέκα κομμάτια του αρχικού δίσκου, ενώ το δεύτερο θα λειτουργήσει ως bonus CD και θα περιέχει υλικό από demos και live ηχογραφήσεις της μπάντας.

Έτσι λοιπόν, θα μπορέσουμε να θυμηθούμε κάποιους από τους metal ύμνους της μπάντας και γενικότερα της σκηνής, όπως τα “Heading The Call”, “Let The Hammer Fall”, “Legacy Of Kings” και “At The End Of The Rainbow”. Τα riffs του Oscar και οι εξαιρετικές ερμηνείες του Joacim, ακόμα και σήμερα όταν τα ακούς, δείχνουν να σε μεταφέρουν πίσω στις μαγικές δεκαετίες της metal μουσικής. Το αίσθημα της ικανοποίησης, ακούγοντας αυτά τα κομμάτια ξανά, είναι το ίδιο όπως τότε όταν πρωτόπαιξε το CD στο Cd-player. Οι μελωδίες των πολύ όμορφων μπαλαντών του δίσκου “Remember Yesterday” και “The Fallen One”, ακόμα ηχούν όπως τότε. Το old school feeling του album, είναι διάχυτο σε κάθε τραγούδι, σε κάθε στίχο. Ένας δίσκος διαχρονικός, που δε φαίνεται να φθείρεται με το χρόνο.  Αντίθετα, γίνεται καλύτερος, όπως ένα μπουκάλι κρασί που ωριμάζει με το καιρό.

Στο δεύτερο CD, θα βρείτε κάποια demos του group από την ηχογράφηση του “Legacy Of Kings”. Έτσι θα ακούσετε τις πρώιμες εκτελέσεις κομματιών, όπως τα “Heading The Call”, “Let The Hammer Fall”, “At The End Of The Rainbow” και “Warriors Of Faith”, όπου μεταφέρεται το πώς έζησε η μπάντα τις ηχογραφήσεις για το album. Θα βρείτε ακόμα, μία live εκτέλεση ενός medley του “Legacy Of Kings” από το 2018 και επίσης live εκτελέσεις κάποιων κομματιών από το 2017, όπως τα “Heading The Call”, “Let The Hammer Fall”, “Legacy Of Kings”,  όπου αντικατοπτρίζεται πλήρως η ενέργεια και το πάθος της μπάντας πάνω στη σκηνή. Το αγνό, ατόφιο heavy/power metal που παίζουν οι Hammerfall, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει δονήσεις ενθουσιασμού όταν παίζεται live.

Μία από τις επετειακές κυκλοφορίες, που αξίζει να υπάρχει στη συλλογή μας, ειδικότερα αν είσαι οπαδός της μπάντας. Όσοι έχουν έρθει τώρα σε επαφή με τους Hammerfall, έχουν χτυπήσει Jackpot! Νομίζω θα τιμηθεί δεόντως. Hammers high….!!

541

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.