VOLKSMETAL: “Volksmetal”

Και εμείς τι φταίμε, αν εσείς έχετε πάρει ναρκωτικά; Τα αυτιά μου μάτωσαν! Κουφάθηκα ο άθρωπας!

Δεν είμαι οπισθοδρομικός, ούτε περίεργος! Αλλά είμαι λίγο γκρινιάρης. Βλέπω τις ιδέες τους και ομολογώ πως κάποιες από αυτές είναι καλές. Οκ, δεν θα κάνανε καριέρα με μόνο αυτές, οπότε είπαν να μπερδέψουν τα πράγματα.

Οι Volksmetal είναι αυτό ακριβώς που περίμενα από ένα group με τέτοιο όνομα, με τη διαφορά ότι απλά δεν με πείθει, βρε αδερφέ. Metal σε συνδυασμό με folk στοιχεία, έχουμε ξαναματαδεί. In Extremo (προσκυνώ), Kultur Shock και δεκάδες άλλοι. Κάτι τέτοιο είναι και οι φίλοι μας εδώ.

Πρώτο μείον. Η Γερμανική γλώσσα, η οποία δεν είναι και υπερεμπορική, ασχέτως το αν τα κατάφεραν με αυτή οι Rammstein. Δεύτερο μείον. Τα τραγούδια ακόμα και χωρίς τα έξτρα, μη συνηθισμένα όργανα στο metal, δεν λένε και πολλά. Τρίτο μείον, δεν κολλάνε όμορφα τα οργανάκια. Το ακορντεόν δεν προκαλεί, σε καμιά περίπτωση, την ανατριχίλα που προκαλεί όταν ακούγεται σε τραγούδια των Flogging Molly ή των Dropkick Murphys, και η τούμπα τις περισσότερες φορές, ακούγεται σαν πορδή στο βάθος.

Μπορεί να ακούγομαι κάπως κακός, αλλά είναι πραγματικά το συναίσθημα που μου δημιούργησε η μουσική τους. Πατάω τώρα το στοπ, πριν αναγκαστώ να αυτοπυροβοληθώ στα δόντια!

409

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.