TIDAL WAVE: “The Lord Knows”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Εταιρία: Ripple Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Ιανουαρίου 2023

Πατάω play και ενστικτωδώς το κεφάλι μου αρχίζει και λικνίζεται στους ρυθμούς των Σουηδών Tidal Wave. Γνώριμοι, αλλά αγαπημένοι ήχοι. Οικειότητα στο μάξιμουμ και η μυϊκή μνήμη ξυπνά, χορεύοντας σαν να έχει ξανακούσει τα τραγούδια.

Σε άλλες περιπτώσεις αυτό θα ήταν turning off point, αλλά οι Tidal Wave παρόλο που είναι ξεκάθαρα παιδιά των Kyuss, και σίγουρα έχουν προσκυνήσει τους συμπατριώτες τους Dozer και Truckfighters, η μουσική που παίζουν είναι τόσο ξεσηκωτική και εθιστική, που ψάχνεις όλα σου τα ντουλάπια για να καταναλώσεις ό,τι περιέχει αλκοόλ (πίνεται άραγε αυτή η κολόνια).

Σαμπαθικό heavy rock που βρωμάει Soundgarden-ικά χνώτα και κάνει ανθρώπους σαν τον Brant Bjork περήφανους για την κληρονομιά που άφησαν στα 90s. Δεν έχει κανείς να πει πολλά πράγματα που δεν έχουν γραφτεί, αλλά το “The Lord Knows” είναι άξιος συνεχιστής του ντεμπούτου της μπάντας “Blueberry Muffin” και θα τους ανοίξει ακόμη περισσότερες πόρτες. Εξαιρετική βαριά και παλαιομοδίτικη παραγωγή, των βιρτουόζων του θέματος Σουηδών που έχουν κάνει το revival τέχνη και κομμάτια που συνήθως υπερβαίνουν τα 4 λεπτά, όμως χωρίς να κουράζουν με ανούσια επαναληπτικότητα.

Κομμάτια σαν το “Pentagram”, θέλεις να τα ακούς σε κάποιο bar, κερνώντας τον μοναχικό τύπο στη γωνία, random σφηνάκια και σε κάνει να πιστεύεις πως ο ήχος αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει. Αλλά για να μην νομίζετε πως κεντάμε σεμαδάκια με τις μαμάδες τους, πρέπει να ομολογήσω πως είναι άγνωστο το πόσο θα κρατήσει το album στον χρόνο, μιας που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα που θα κάνει τους Tidal Wave να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις μυριάδες παρόμοιων σχημάτων. Ο δυνατός έρωτας που νιώθεις ακούγοντας εμπνευσμένη, πλην πολυπαιγμένη μουσική, είναι ίσως δύσκολο να εξελιχθεί σε αιώνια αγάπη αν δεν είσαι καψούρης του συγκεκριμένου στιλ.

Αναρωτιέμαι τελικά, αν μουσική που αναβιώνει την παρακαταθήκη των Kyuss ή των Monster Magnet, θα μπορούσε να κατηγοριοποιείται ως revival/ retro rock, αν και βέβαια εμμέσως είναι αναβίωση των Black Sabbath, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το κάθε τι που έχει την παραμικρή σχέση με τον stoner ήχο.

Αν και αναγκασμένος τελικά να προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να λέω τα πράγματα με όση περισσότερη ειλικρίνεια με διακατέχει, δεν μπορώ να κρύψω πως όσες φορές και να άκουσα τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, δεν με άφησε αδιάφορο και πάντοτε έβρισκα και κάτι καινούργιο να παρατηρήσω.

Εξάλλου, το πάθος της ερμηνείας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν τη μουσική αρεστή στις ψυχές μας. Και οι Tidal Wave είναι υπέρ το δέον παθιασμένη.

(Με φωνή Μιχαλόπουλου) ΜΑΝΑ, ΦΕΡΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ! ΠΟΝΑΩ!

Facebook: https://www.facebook.com/TidalWaveSWE/
Instagram: https://www.instagram.com/tidalwaveswe/
Bandcamp: https://tidalwaveswe.bandcamp.com/

392

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.