NAUT: “Hunt”

ALBUM

Είδος: Dark post punk
Εταιρεία: Season of Mist
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Φεβρουαρίου 2023

Το βρετανικό έδαφος είναι ιδανικό για τη δημιουργία σκοτεινής μουσικής και έτσι η παρέα από το Bristol έρχεται να δώσει τη δική της post-punk εκδοχή.

Αφού κυκλοφόρησαν μεταξύ άλλων, δυο EPs και έπαιξαν ζωντανά με τους Grave Pleasures, τους Legendary Link Dots και τον King Dude, έρχονται τώρα να μας “μαυρίσουν” την ψυχή με τη βοήθεια της Season of Mist.

Μόνο και μόνο οι αναφορές των παραπάνω συγκροτημάτων, θα ήταν αρκετές για καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται, αλλά ας συνεχίσουμε το namedropping για να σχεδιάσουμε μια πληρέστερη εικόνα.

Σκέψου τους Fields of the Nephilim με πιο βαριά παραγωγή, τους Sisters of Mercy λίγο πιο post-punk, βάλε λίγο Type O ντουμίλα, λίγο Paradise Lost από την ελέκτρο εποχή τους, λίγο από Cure/Joy Division και έχεις σε γενικές γραμμές ως αποτέλεσμα τους Naut.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κάτι πρωτοπόρο, αλλά το δίχως άλλο εμπνευσμένο, καλοστημένο και εύηχο. Η γοτθική ατμόσφαιρα είναι εκείνη που επικρατεί στην παραγωγή και κάνει το “Hunt” να μοιάζει λιγότερο punk από όσο ευαγγελίζεται, οπότε οι φίλοι που δεν αγαπούν τη “μεταλοποίηση” του ήχου ίσως απογοητευτούν, όμως τους προτείνω να δοκιμάσουν.

Αντιθέτως, φίλοι των Sisters/Grave Pleasures, βουρ στον πατσά διότι οι Άγγλοι είναι δομημένοι για τα γούστα σας. Ξεκινήστε με το “Unity of Opposites” και θα με θυμηθείτε.

2 πίσω, 1 μπρος…

Facebook: https://www.facebook.com/NAUTUK/
Instagram: https://www.instagram.com/nautuk/
Bandcamp: https://nautuk.bandcamp.com/album/hunt

259

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.